Kraljevica 4. veljača 2021.

Besplatan internet na 15 pristupnih točaka u Kraljevici

Besplatan internet na 15 pristupnih točaka u Kraljevici
Na 15 pristupnih točaka osiguran je besplatan internet za građane i posjetitelje Kraljevice Šmrike i Križišća, a besplatan će internet u narednom razdoblju dobiti i Bakarac.

​​​​​U sklopu projekta WiFi4EU Grad Kraljevica je dobio besplatan internet. Građani i posjetitelji spojiti se mogu na čak 15 pristupnih točaka, koliko ih je za sada raspoređeno na kraljevičkom području. Besplatnim internetom u Kraljevici je pokriven sam centar ispred Brodokomerca), kraljevička riva, kao i područje Dvorca Frankopan i Kaštela Zrinski, Doma kulture i sporta te gradska uprava. Šmrika besplatan internet ima na području Doma Ivica Turina te na dječjem i školskom igralištu, a Križišće na području Društvenog doma.


“Želja mi je imati moderniji, otvoreniji i pristupačniji grad, kao i zadovoljne sugrađane. Uvođenjem besplatnog interneta na ukupno 15 pristupnih točaka našim sugrađanima pružili smo mogućnost besplatnog korištenja interneta na javnim površinama i u javnim prostorima. Pristupne točke postavili smo na područje Kraljevice, Šmrike i Križišća, a sljedeći korak je proširenje mreže na Bakarac. S obzirom na vrijeme u kojem živimo i sve veću uporabu digitalnih tehnologija, uvođenje besplatnog interneta zasigurno će odgovoriti na potrebe naših sugrađana. Ujedno, realizacija ovog projekta upotpunjuje turističku infrastrukturu, naši gosti moći će na brz i jednostavan način doći do željenih informacija na području grada”, rekao je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić. 


Besplatni internet na kraljevičkom je području u kratkom roku omogućio A1 Hrvatska, koji će se nakon instalacije brinuti i za održavanje mreže. 

“Pristupne internetske točke na svih 15 lokacija opremili smo najboljom mrežnom infrastrukturom na tržištu kakvu predstavlja Aruba Networks koja je i okosnica naše ponude WiFi usluga. Proteklo razdoblje itekako nam je pokazalo koliko je važna telekomunikacijska infrastruktura i rješenja za pristup internetu za rad od kuće, školovanje na daljinu i ono najvažnije povezivanje s najbližima. A1 Hrvatska ostaje dosljedan partner u digitalizaciji Hrvatske”, istaknuo je Ivan Gabrić, glavni direktor za poslovne korisnike A1 Hrvatska. 


Ukupna vrijednost projekta iznosi 111.945,46 kuna, a projekt je u potpunosti financiran europskim sredstvima.