Kraljevica 10. veljača 2016.

Bez milosti za Mostovca Adama

Bez milosti za Mostovca Adama
“Važgi ga da se običaj ne zatare”, takvom je presudom, unatoč velikim naporima obrane, završilo poduže suđenje pustu Adamu, a s njim i peto godišnje doba u Kraljevici. 

Posljednji puta Adam je od Banja, u društvu svojih Mesopustara, krenuo prema rivi, gdje su ga dočekali brojni Kraljevičani. 

Nažalost Kraljevica nije imala razumijevanja za Adamove grijehe, pretežno političke prirode, ali ni za mnoge lokalne, kraljevičke probleme koje je izazvao. Pomogle mu nisu ni olakotne okolnosti pa ni to što je, riječima obrane, “Sandru za kraljicu zibral”. 

Baš kao i njegovi imenjaci proteklih godina, nakon iscrpnog suđenja, proglašen je krivim i osuđen na najstrožu kaznu. Presudom Adamu, zaključeno je još jedno, kratko, ali događanjima prepuno karnevalsko razdoblje.

“Bilo je kratko, napeto i naporno. Bilo je puno događanja, puno smo toga obašli. Gostovali smo i u Sloveniji na karnevalu. Izabrali su našu Sandru za ovogodišnju kraljicu Riječkog karnevala pa smo i tu imali obaveza“, rekao je Alem Bašić, meštar kraljevičkih Mesopustara.

Meštar se potom, teška srca, ali i s olakšanjem, jer nove probleme prepušta staroj vlasti, oprostio od ključa grada, vrativši ga zamjeniku gradonačelnice, Alanu Crnkoviću. 

Primopredaji vlasti su, uz brojne građane, svjedočili Meštar Toni i kraljica Sandra Ložnik Videčak, koju je na rivu dopratio ni manje ni više nego “kralj Riječkog karnevala”. 

Nakon što su s Adamom iz grada nestali svi problemi fešta se nastavila u prostorijama udruge.