Kraljevica 11. siječanj 2021.

Čandrlić: “Put ka uređenju Frankopana sada je otvoren”

Čandrlić: “Put ka uređenju Frankopana sada je otvoren”

Radovi na uređenju atrija dvorca Frankopan se ubrzavaju i dodatno intenziviraju čemu svakako u prilog ide i presuda Visokog upravnog suda, koju je Grad Kraljevica zaprimio u petak.

"Put ka uređenju dvorca Frankopan sada je širom otvoren, a cilj je jasno osvijetljen i vidljiv prostim okom. Presuda koju smo zaprimili u petak iznimno je važna i predstavlja snažan iskorak prema cilju, odnosno realizaciji cijelog projekta. Sada je posve sigurno, jasno i sjajno znati kako će atrij biti do proljeća potpuno uređen i kao takav impresivan centar, srce cijele rute Putovima Frankopana. Kada se danas sjetim da prije samo 2 i pol godine komponente atrija nije bilo u nikakvim planovima i pogledam gdje smo danas ne mogu skrivati zadovoljstvo učinjenim. Vjerovao sam da možemo ubaciti i uređenje atrija u zahuktali vlak projekta i nisam po tome htio odustati. Zato će novi, impozantni atrij biti najbolji poklon za naš trud i angažman, najbolji poklon za građane i Grad Kraljevicu”, ističe kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.


Presuda Visokog upravnog suda u Zagrebu potvrdila je Odluku Grada Kraljevice o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude za izvođenje radova na uređenju atrija dvorca. Potvrdila je tako, kao i Rješenje državne komisije ispravan i profesionalan rad gradske administracije u postupku javne nabave te se daljnji radovi koje izvodi tvrtka “Citadela” d.o.o. Hreljin nesmetano mogu nastaviti.


"Apliciranje projekta na EU, idejno rješenje, konzervatorski elaborat, glavni projekt, izvedbeni projekt, javna nabava, žalbe, Državna komisija za javnu nabavu, Visoki upravni sud, sve je to sada iza nas. Kada dođu izvođači i bageri posao u svojoj glavi polako arhiviram. Dug je put iza nas, no sasvim kratak i nadohvat ruke do potpune realizacije projekta u svibnju kada očekujemo završetak radova na okolišu dvorca u vrijednosti od 10,5 milijuna kuna i završetak uređenja atrija dvorca u vrijednosti od 2,5 milijuna kuna, odnosno kada očekujemo završetak cijelog Projekta "Putovima Frankopana”, zaključuje Čandrlić.