Kraljevica 19. travanj 2020.

Čandrlić: “Vrijeme je da svu energiju dam svome gradu”

Čandrlić: “Vrijeme je da svu energiju dam svome gradu”

Kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, koji je protekle tri godine tu funkciju obavljao volonterski, od 1. svibnja napušta Jadroliniju i postaje profesionalni gradonačelnik Kraljevice. 

Gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić tu je funkciju protekle tri godine obnašao volonterski. No, od 1. svibnja prvi čovjek Kraljevice napušta Jadroliniju gdje je radio kao direktor sektora ljudskih resursa i postaje profesionalni gradonačelnik. 

Ponosan sam biti gradonačelnik grada mojih nonića

“Prošlo je tri godine od kako su mi građani Kraljevice dali povjerenje i priliku, veliku čast i obvezu prema kojoj imaju očekivanja. Protekle tri godine za mene su bile izuzetno naporne, davao sam se na dvije strane i nerijetko su dani bili prekratki. Ponosan sam biti gradonačelnik grada mojih nonića, grada koji zaslužuje da se netko brine za njega i da ga čuva od 0 do 24”, naglašava Čandrlić. 


“Razina i opseg poslova, projekata koje smo obavili u protekle tri godine, projekata koje trenutno radimo i što je najvažnije onih koje planiramo napraviti traže potpunu predanost i angažiranost, pogotovo u ovo teško i izazovno vrijeme kada pandemija bitno mijenja dojučerašnje planove, i ljestvicu izazova podiže na višu razinu. Došlo je vrijeme da svu svoju energiju i ljubav dam svome gradu, svojim ljudima. U tri godine uspjeli smo mnogo toga; izgradili novu lučicu Carovo, obnovili osnovnu školu, uveli novu energetski učinkovitu javnu rasvjetu na području grada, uložili u obnovu derutnih plaža i riva oko 5,0 milijuna kuna, obnovili i sagradili čitav niz prometnica, duboko zagazili u realizaciju projekta dvorca Frankopan, uza sve to uspješno financijski servisirali kreditnu obvezu uređenja ambulante”, poručuje Čandrlić.

Veseli me što ću biti još dostupniji ljudima

“No, ono što je poticajno, inspirativno je tek pred nama; samo u ovoj godini bez obzira na negativni utjecaj pandemije planiramo u potpunosti završiti projekt Putovima Frankopana i kompletno obnoviti dvorac i okoliš u vrijednosti od 14,0 milijuna kuna, započeti obnovu Trga Zrinski Kaštel u vrijednosti 3,5 milijuna kuna, urediti kupalište Oštro i plažu Lipica, izgraditi cestu Podbanj 2, proširiti groblje u Kraljevici, urediti edukativnu stazu u Nerizu, pokrenuti uređenje Turkovićeve ulice i parkirališta na Carovu, urediti cestu u Malom Dolu, igralište kod škole, izraditi UPU Šmrika… Sve to traži izrazitu predanost, posvećenost i ustrajnost. Zato se radujem danima pred nama i blagoslovljen sam i zahvalan što imam tu priliku raditi za moj grad, direktno ga svojim naporom i entuzijazmom mijenjati iz dana u dan i uživati u tome. Veseli me što ću biti još dostupniji ljudima i što ćemo zajedno raditi na tome da Kraljevica bude grad na ponos svih nas”, zaključuje kraljevički gradonačelnik.