Kraljevica 20. rujan 2023. Klaudio Vrančić

Cesta kroz Kraljevicu bit će završena narednih dana

Cesta kroz Kraljevicu bit će završena narednih dana
Privode se kraju radovi na sanaciji kolnika, oborinske odvodnje i nogostupa te postavljanju nove horizontalne i vertikalne prometne signalizacije u Strossmayerovoj ulici u Kraljevici

U tijeku je asfaltiranje Strossmayerove ulice u Kraljevici, nakon čega slijedi postavljanje nove prometne i vertikalne signalizacije. Osim kolnika projekt je obuhvatio i sanaciju oborinske odvodnje i nogostupa. Dionica duga gotovo pola kilometra, u čijoj su neposrednoj blizini kraljevička škola i vrtić uskoro će tako biti znatno sigurnija. 


Radove na ŽC5065, koji su ušli u završnu fazu, danas su obišli kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze PGŽ Izabela Linčić Mužić te ravnatelj Županijske uprave za ceste PGŽ Robert Maršanić. 


“Ova cesta je jako bitna, ona je žila kucavica Kraljevice, a osim toga je i na lokaciji gdje je najveća fluktuacija djece. Na cesti će se stoga postaviti uspornici i signalizacija, čime će se usporiti promet. Veseli me što ćemo povećati razinu sigurnosti, što je i najvažnije. Kraljevica je jedno veliko gradilište. Uz ovu cestu obnavlja se i Dom kulture i sporta, nedavno smo obnovili Osnovnu školu, izgradili novo igralište”, rekao je Čandrlić, pohvalivši suradnju s Primorsko-goranskom županijom.


Pročelnica Linčić Mužić istaknula je kako se PGŽ kroz ŽUC trudi ravnomjerno obnavljati ceste diljem županije te kako je suradnja s Kraljevicom izrazito dobra jer Grad, kao i Županija, ulaže u svoje ceste. Potvrdio je to i Maršanić, naglasivši kako su prometnice na području Primorsko-goranske županije među najkvalitetnijima u Hrvatskoj.


Ukupna vrijednost sanacije Strossmayerove ulice iznosi 145.092,47 eura s PDV-om, od čega je Grad Kraljevica osigurao 65.911,77 eura, a Županijska uprava za ceste PGŽ 79.180,70 eura. Građevinske radove izvodi Goran graditeljstvo d.o.o. iz Delnica, dok će se za signalizaciju pobrinuti   Signalgrad d.o.o.