Kraljevica 27. kolovoz 2015.

Ćiro o Minti: “Kakav je to bio razbojnik”

Ćiro o Minti: “Kakav je to bio razbojnik”
Igralište nogometnog kluba Kraljevica od subote će i službeno nositi ime Milana Minte Ružića, bivšeg igrača i predsjednika NK Kraljevice, ujedno jednog od najboljih igrača Rijeke svih vremena.

Gradski stadion “Oštro” sitno broji do subotnjeg preimenovanja, koje su na Oštru, u prostorijama kluba, najavili predstavnici Grada i kluba uz pomoć počasnog građanina Kraljevice, Miroslava Ćire Blaževića.

“Najneugodniji igrač u mojoj 50-godišnjoj trenerskoj karijeri je bio Minta Ružić. Njegova iskrenost i ponašanje ga je učinilo nespretnim jer kod nas tko se tako ponaša taj nije normalan. Činjenica je da su bila dva Minta Ružića, jedan bez i jedan u dresu. Svi smo ga voljeli jer njegovu neposrednost, njegovu velikodušnost niste mogli osporiti, ali kakav je to bio razbojnik,” u svom je stilu ispalio trener svih trenera, koji nije skrivao zadovoljstvo što će stadion na Oštru nositi ime Minte Ružića. 
 
Nikad s figom u džepu

“Orlando Rivetti je za Mintu napisao da je otrgnuti cvijet dobrote, time je sve rečeno. Bio je izuzetno pošten, iskren, pun ljubavi za svih. Ono što je mislio je rekao nikad nije imao figu u džepu,” rekao je direktor NK Kraljevice Pavao Draginić.

Zanimljivo odluku o preimenovanju gradskog stadiona Gradsko vijeće Grada Kraljevice donijelo je jednoglasno, a uz preimenovanje proteklih se mjeseci intenzivno radi i na uređenju stadiona.

“Inicijative je krenula na proljeće od Roberta Cifreka, Gradsko vijeće je odluku donijelo s velikim zadovoljstvom. Našeg Minte se svi rado sjete, velika je čast da će Kraljevica imati stadion koji će se zvati njegovim imenom,” rekla je Nada Turina Đurić, gradonačelnica Kraljevice.

Minta Ružić, po mnogima je jedan od najboljih riječkih nogometaša svih vremena. Preminuo je lani, nakon teške bolesti. Nogometom se počeo baviti u svojoj Kraljevici, a najdublji je nogometni trag ostavio na Kantridi, u klubu s kojim je osvojio dva kupa bivše države. 

Zvone Boban i društvo protiv Rijeke

Svečanost preimenovanja na rasporedu je ove subote u 15 sati. Prije toga delegacije NK Kraljevice, HNK Crikvenice i HNK Rijeke položit će cvijeće i zapaliti svijeće na posljednjem počivalištu Milana Minte Ružića. U 16 sati revijalnu će utakmicu igrati veterani Kraljevice i Crikvenice, a nakon toga, u 17 sati, veterani HNK Rijeke i Selekcija Hrvatskih nogometnih zvijezda. Pod trenerskom palicom Miroslava Ćire Blaževića između ostalih će zaigrati: Boban, Stanić, Soldo, Marić, Jeličić, Tokić, Mlinarić…

Program će se nastaviti uz bogatu gastro ponudu te zabavu za koju su zaduženi: Joso Butorac, Damir Badurina i Mladen Dorić.