Kraljevica 28. ožujak 2024. K.V.

“Dance Queen” nastavlja nizati uspjehe i sakupljati trofeje

“Dance Queen” nastavlja nizati uspjehe i sakupljati trofeje
Iza “Dance Queena” su izazovni tjedni, u kojima su njihove plesačice i plesači sudjelovali na dva velika sportska natjecanja i jednom plesnom festivalu

Plesni klub “Dance Queen” je imao čast biti domaćin Državnog prvenstva u Sportskom umjetničkom plesu u Crikvenici, na kojem se natjecalo čak 450 registriranih natjecatelja, među kojima i 65 članova kraljevičkog kluba. 

“Natjecanje se održalo 16 i 17. ožujka i bilo je vrlo lijepo organizirano. Sve je išlo prema protokolu, ali najviše nas veseli uspjeh našeg velikog broja djece. Ostvarili su zavidne rezultate i kući se vratili s titulama Državnih prvaka”, ističe Marija Španja iz PK Dance Queen. 

Istaknuti treba rezultate starijih uzrasnih kategorija koji su bili preduvjet za odlazak na Europsko prvenstvo sredinom travnja u Švedskoj.


“Klara Šimić slavila je i osvojila naslov državne prvakinje u kategorijama jazz i modern. I to u svom gradu - Crikvenici, gdje je uz izvrsno otplesane koreografije u ime svih sportaša izrekla prisegu. Katia Milić osvojila je sjajan rang u istim kategorijama, a klubu doprinijela i s titulom državne prvakinje u kategoriji show dance stage. Naši plesači su bili jako uspješni i u parovima gdje su također ponijeli titulu državnih prvaka u izvedbi Sare Kirinčić i Klare Šimić te doprvaka u kojima su slavili Katia Milić i Matea Troha te Benjamin Talan i Mila Zubčić. Uz već istaknute plesače i Martu Ivančić, klub je imao sjajan plasman u timu, osvojivši titulu državnih prvaka i plasiravši se na Europsko prvenstvo”, kaže Španja. 

Izvrsni su bili i mlađi članovi Dance Queena čije rezultate možete pronaći na web stranicama kluba (pkdancequeen.com) kao i na društvenim mrežama.


Za kraj spomenimo i kako su plesačice i plesači “Dance Queena” s puno uspjeha sudjelovali i na međunarodnom festivalu Inter Dance Fest u Sarajevu, kao i Državnom prvenstvu u breakingu u Puli i turniru u Velikoj Gorici. 

Svoje će umijeće pokazati i na velikoj godišnjoj produkciji, koja će se održati 21. travnja u Crikvenici.