Kraljevica 14. svibanj 2019.

“Dance queen” slavio na plesnom natjecanju u Zagrebu

“Dance queen” slavio na plesnom natjecanju u Zagrebu
Kraljevički Plesni klub Dance Queen nastavlja nizati sjajne rezultate. Kraj travnja obilježila je berba medalja na Kupu Hrvatske, koja se nastavila i u svibnju, kada su mlade plesačice i plesači nastupili na velikom međunarodnom plesnom natjecanju. 

Na međunarodnom plesnom natjecanju, koje je proteklog tjedna održano u Zagrebu, sudjelovalo je više od dvanaest tisuća plesačica i plesača iz čak pedeset svjetskih zemalja. Boje Kraljevice branio je Plesni klub “Dance Queen”, koji je ostvario veliki uspjeh. 


Kraljevičke plesačice i plesači, od 5 do 25 godina, koji su se natjecali u disciplinama: show dance, modern dance, jazz dance, acro dance i theatar musical, u redovnom su djelu natjecanja slavili s čak 26 zlatnih, 15 srebrnih i 8 brončanih medalja.


U sklopu natjecanja održana je i “Gala night”, gdje je otplesano 20 najboljih točaka, od čak 2480 koreografija koliko ih je izvedeno u sklopu natjecanja. “Dance Queen” je, s koreografijom “Welcome to Notre Dame”, zasluženo slavio i tako “zaslužio” novčanu nagradu od 2500 tisuće eura. 


“Hvala Gradu Kraljevici i Gradu Crikvenici na podršci i pomoći u redovnom financiranju, sponzoru kluba Croatia osiguranju te svim roditeljima i plesačima koji su pomogli u realizaciji odlaska na Kup Hrvatske”, poručila je Marija Španja iz Plesnog kluba Dance Qeen.


No, to nisu jedini uspjesi “Dance Queena”, koji je krajem travnja na Kupu Hrvatske, ujedno i kvalifikacijskom natjecanju za Državno prvenstvo, osvojio 20 zlatnih medalja,14 srebra i 12 bronci. Na Grand Prixu su se predstavili sa solisticama Evelin Žužić, Irom Đerić Hasanac i Klarom Šimić te klupskom skupinom “Sisters”. 


Spomenuti svakako treba da je iza izrazito “Dance Queena” uspješna sezona, sjajni nastupi na međunarodnim natjecanjima, ali i visoko treće mjesto na popularnom Supertalentu. Kruna sezone su godišnje nagrade Grada Kraljevice i Primorsko- goranske županije, što je dodatna potvrda kvalitetnog rada.  


Za kraj spomenimo kako je kraljevički "Dance Queen" aktivni član Hrvatskog show dance saveza, koji je dio najvećeg svjetskog plesnog saveza. Hrvatski show dance savez djeluje od 1993. godine i značajno je pridonio razvitku plesne scene i stvaranju kvalitetnih plesača, koji svoju funkciju trenutno obnašaju kao voditelji klubova ili plešući u plesnim ansamblima u Hrvatskoj i inozemstvu.