Kraljevica 20. veljača 2017.

Desetljeće ljubavi plesa i Kraljevičanki

Desetljeće ljubavi plesa i Kraljevičanki
Kraljevičke “plesne kraljice” sinoć su u prepunom Domu kulture i sporta proslavile jubilarni 10. rođendan. Slavljenička produkcija Plesnog kluba Dance Queen okupila je oko 250 malih i velikih plesačica i plesača, koji su se okupljenima predstavili s dvadesetak atraktivnih koreografija.

Dvorana kraljevičkog Doma kulture i sporta sinoć je “pucala po šavovima”. Prepune tribine, ali i mjesta u parteru, kako sjedeća tako i stajaća, najljepši su poklon koji je Plesni klub “Dance Queen” za rođendan mogao dobiti od svojih Kraljevičana. 

Produkcija su “plesne kraljice” iskoristile za predstavljanje svih generacija plesačica, kroz atraktivne koreografije, koje su malo koga u gledalištu ostavile ravnodušnim.

Uz sve dobne skupine “Dance Queena” Kraljevičanima su se predstavili i brojni gosti. Rođendan domaćina tako su uveličali: Flash Dance Unit, Porto Ri, Marta Voinea i Joseph Cane, Andrina Frleta te Zbor Djeca Kraljevice.

Plesni klub “Dance Queen”

Plesni klub “Dance Queen” iz Kraljevice osnovan je 2007. godine, a na samom je početku brojao tek sedam članica. No, sedmica je za Kraljevičanke očito bila sretna, jer danas, deset godina kasnije, u klubu pleše više od dvjesto članica, od svega 2 pa do 25 godina starosti. Na njih “paze” voditeljice, sestre Marija Španja i Sandra Ložnik Videčak te tri trenerice Dorothea Dumančić, Klaudia Žugo i Dorotea Devčić, koje rade s rekreativnim skupinama. Rezultat nije izostao. Iz godine u godinu u grad sv. Nikole stiže mnoštvo nagrada i priznanja, osvojenih na državnim, ali i svjetskim natjecanjima.