Kraljevica 10. svibanj 2024. Izvor: TZG Kraljevica

Dječji dan u Frankopanu uz "more" događanja za najmlađe

Dječji dan u Frankopanu uz "more" događanja za najmlađe
Dječji dan u Frankopanu - Kraljevica drugu godinu zaredom priprema bogat program prepun zabave

Dvorac Nova Kraljevica ponovno će se na jedan dan pretvoriti u savršeno mjesto isključivo za klince i klinceze. U nedjelju 19. svibnja održat će se cjelodnevna manifestacija pod nazivom Dječji dan u Frankopanu u sklopu kojeg se priprema bogat program prepun sportskih, zabavnih i likovnih aktivnosti.

U jutarnjem terminu, od 10:00 do 11:00 sati, mališane školskog uzrasta očekuje “BLAGO nama u Frankopanu” - potraga za blagom, odnosno igrifikacija, kao savršen početak dječjeg dana. Zbog ograničenog broja sudionika, potrebne su prijave na e-mail: info@maleokice.com. 


Jutro također donosi i likovnu radionicu za osnovnoškolce koju će u atriju dvorca od 10:30 do 11:30 sati voditi akademski slikar Ivan Tomečak.

Za male ljubitelje životinja od 14:00 do 15:30 sati ispred dvorca održat će se edukativno zabavna radionica “Pasja posla” pod vodstvom kluba za rad sa psima Dog Unit. Također, u 14:00 sati sa svojim kreativnim radionicama započinje i igraonica Lollipop koja će mališane zabavljati sve do 18:30 sati.

Mali sportaši imat će priliku uživati u predstavljanju Odbojkaškog kluba Victoria Kraljevica od 14:30 do 15:30 sati na obližnjem igralištu “Marakana”, ali i Košarkaškog kluba Kraljevica od 15:30 sati.


Ispred dvorca će se okupljenima pridružiti i najmlađi Kraljevčani iz Dječjeg vrtića Orepčići s programom “Razigrani Orepčići” koji počinje u 15:30 sati, a izvest će igrokaz i recitaciju. Potom slijedi Osnovna škole Kraljevica s nastupom “Primorski kolaž”, a tu je i prodajna izložbu dječjih radova koju vrijedno pripremaju i vrtić i škola.

I ove godine stižu posebni gosti iz Šmrike - magarčići iz OPG-a Lucić. Od 16:00 do 18:00 sati klinci će imati priliku upoznati ih, nahraniti, ali i zajahati.


Nakon toga, u 16:30 sati, slijedi zabava uz ples i tulumarenje u organizaciji FunTime-a - prvog disca u gradu. Paralelno, svi maleni sportaši imat će priliku biti dio sportskog predstavljanja na igralištu “Marakana” u organizaciji Nogometnog kluba Kraljevica u 16:30 sati nakon čega nam na igralište dolazi ples. Plesni klub Dance Queen će se predstaviti od 17:30 do 18:00 sati, a potom će ispred dvorca posjetitelje počastiti nastupom.

Kao šećer na kraju,u 18:30 sati djecu i roditelje ispred dvorca očekuje lutkarska predstava “Svojeglavi štapić” nastala na temelju frankopanske slikovnice za Dvorac Nova Kraljevica.

Dječji dan u Frankopanu manifestacija je u organizaciji Turističke zajednice grada Kraljevice i portala Avanture malih okica. Cilj je stvaranje sadržaja za djecu, kao i predstavljanje ponude aktivnosti za djecu, odnosno klubova i udruga s područja Kraljevice i okolice, naravno uz odličnu zabavu i popratne sadržaje. Prisustvo na svim programima je besplatno te programe vode osobe s iskustvom u radu s djecom.