Kraljevica 11. kolovoz 2023. K.V.

Dva će dana Bakarčani "slaviti" tunu, sutra veliko finale

Dva će dana Bakarčani "slaviti" tunu, sutra veliko finale
Večeras “Mića tira” sutra velika fešta uz simulaciju tunolova po starinski i atraktivni novitet te koncert Nene Belana i Fiumensa

Bakaračka fešta od tune, popularna “Tira, tira” počinje već danas, 11. kolovoza, kada će se održati “Mića tira”. Događanje je to u potpunosti prilagođeno najmlađima, kako bi ih se kroz zabavu naučilo starim bakaračkim običajima. Mališani će tako, od 19 sati, povlačiti mrežu u kojoj se uvijek nešto i nađe, a potom će naučiti i kako se čisti riba. Uz to od 18 sati kreće crtanje po licu pa će mići ribari svoja lica moći ukrasiti morskim motivima. 

Veliko finale “Tire” počinje sutra, 12. kolovoza, od 18 sati, atraktivnim plesom na svili koja visi sa straže, kojeg će na “Prvoj” izvoditi članice grupe “Silkuets”. Sat vremena kasnije kreće simulacija tunolova po starinski, kojim će se posjetiteljima vjerno dočarati neka davna i slavna vremena. 


S velikom “ulovljenom” tunom posjetitelji će se i ove godine moći fotografirati, nakon čega fešta seli u centar mjesta. Bakarčani i njihovi gosti tu će moći degustirati ukusnu tunu na žaru, a večer će završiti uz Nenu Belana i Fiumense, kojima će u pomoć priskočiti DJ Voxy.