Kraljevica 6. listopad 2017.

Dvorana za funkcionalni fitness otvorena u Šmriki

Dvorana za funkcionalni fitness otvorena u Šmriki
Šmričani, ali i mnogi građani Kraljevice i okolnih mjesta sljedeće će ljeto dočekati u top formi zahvaljujući “Atletico Teamu”, dvorani za funkcionalni fitness, otvorenoj u Domu “Ivica Turina” u Šmriki.

Dvorana za funkcionalni fitness “Atletico Teama” u mjesec je dana privukla više od stotinu članova u Dom “Ivica Turina”. No, to i ne čudi, ako se uzme u obzir činjenica da se radi o jedinoj dvorani tog tipa u Kraljevici, ali i široj okolici.

“Dvorana se razlikuje od teretane jer nije opremljena istim spravama i rekvizitima. Više radimo na funkcionalnosti, motorici, koordinaciji, što je i osnova kretanja čovjeka u svakodnevnom životu”, naglasio je trener Adam Mešanović.


Na svoje će u novootvorenoj dvorani doći svi zainteresirani, bez obzira na godine. Trenutno najmlađi član ima samo četiri godine, a najstarija članica čak sedamdeset. Uz to vrata dvorana otvorena su za svih, bilo da se radi o amaterima ili profesionalnim sportašima pa čak i za one koji imaju zdravstvene tegobe, a s kojima se rade vježbe korektivne gimnastike.

”Grupni su treninzi, ali je program prilagođen za svakog osobno. Prilagođava se u skladu sa psiho- fizičkim mogućnostima. Imat ćemo i stručne seminare i radionice”, rekao je Mešanović te zahvalio na pomoći Gradu Kraljevici, na čelu s gradonačelnikom Daliborom Čandrlićem i zamjenicom Paulom Vučković te MO Šmrika i Caffe baru “Imperia”.


Šmrika je tako dobila novi hvalevrijedan sadržaj, koji bi se u bližoj budućnosti mogao i dodatno širiti. Želja je urediti vanjski park za djecu te postaviti gumirane podloge za sprave, otvoriti zdravi kafić… te stvoriti svojevrsni kompleks, odnosno sportsko- rekreativni centar.

Novi sadržaji u prizemlju Doma "Ivica Turina” ni na koji način neće utjecati na eventualnu organizaciju manifestacija i događanja u istom prostoru, jer je dvorana opremljena spravama i opremom, koja se po potrebi može privremeno skloniti.