Kraljevica 3. veljača 2018.

Fešta do dugo u maškaranu kraljevičku noć

Fešta do dugo u maškaranu kraljevičku noć
Domom kulture i sporta u Kraljevici sinoć su odjekivali prepoznatljivi, Kraljevičanima dobro poznati, ritmovi Mesopustara, kojima su u pomoć priskočile brojne grupe iz susjednih mjesta i gradova.

Sjajno raspoloženje vladalo je sinoć u dvorani PraktikUm kraljevičkog Doma kulture i sporta, gdje su Mesopustari Kraljevice ugostili maškarane grupe iz okolnih mjesta i gradova. Mesopustari su tako uzvratili gostoprimstvo i nastavili dugu tradiciju jer običaj uzajamnog posjećivanja grupe iz Kraljevice i okolice njeguju već desetljećima.

Na feštu su u PraktikUm stigli: Bribirska parada, Centralna glazba Grižane, Duga Crikvenica, Jakovarske krabulje, Maškare Dol- Križišće, Mesopusna grupa Grad Drivenik, Novljanski mesopustari, Selačka mantinjada, Šmričke mačkare i kostrenski Špažićari.

Grupe su se okupljenima, po staroj užanci, predstavile svojom glazbom, a Mesopustari Kraljevice uzvratili su im istom mjerom. Kako i priliči dobrim domaćinima, Mesopustari su za goste pripremili tradicionalni “mesopusni meni”- kobasice i kiseli kupus, a nedostajalo dakako nije ni pića. Fešta je u dvorani PraktikUm potrajala do dugo u maškaranu kraljevičku noć.