Kraljevica 24. srpanj 2022. Klaudio Vrančić

“Fešta od klapunic”- najbolje dagnje kuha Zvijezda Danica

“Fešta od klapunic”- najbolje dagnje kuha Zvijezda Danica
Najbolje dagnje na buzaru na kraljevičkoj je rivi skuhala “Zvijezda Danica”, drugo mjesto osvojili su Križišćani, a treće Bakarčani

Popularna kraljevička “Fešta od klapunic” sinoć je na rivi okupila deset ekipa s kraljevičkog područja. Snage su u kuhanju dagnji na buzaru odmjerili mjesni odbori Križišće, Bakarac, Kraljevica i Šmrika, KUD Lanterna, Klapa Kraljevica, Udruga Tira Bakarac, Mesopustari Kraljevice, HGD Zvijezda Danica i Sportska zajednica Grada Kraljevice.


Peteročlani žiri, kojeg su sačinjavali gradonačelnik Dalibor Čandrlić, predsjednik Gradskog vijeća Božidar Sotošek, iznajmljivačica Slavica Kovačević, predstavnica “Lighthouse Maltempa” Daniela Schneller i Karlo Lovrić iz grupe “Fortunal”, na samom je kraju imao težak zadatak


A po mišljenju žirija najbolje dagnje skuhala je “Zvijezda Danica”, koja je osvojila 46 bodova. Drugo mjesto s 41 je osvojenim bodom pripalo Mjesnom odboru Križišće, a treće bakaračkoj udrugi Tira, čija je buzara dobila 36 bodova.


Van konkurencije kuhao je i Grad Kraljevica, uz pomoć “Lighthouse Maltempa” i to za sve okupljene, kojima je podijeljeno oko 150 kilograma dagnji. Nakon svega, kako i priliči, dagnje se i “zalilo”, a da "Fešta od kapunic" potraje do dugo u noć pobrinula se grupa Fortunal. 


Osim “Fortunala” sinoć se, na oduševljenje okupljenih, na binu popela i mlada kraljevička šahistica Ema Hajdinić, peterostruka hrvatska prvakinja, koja se vratila iz Grčke, gdje je osvojila europsko kadetsko srebro u brzopoteznom šahu.