Kraljevica 12. kolovoz 2021.

Franko: “Na Paraolimpijskim igrama očekujem medalju”

Franko: “Na Paraolimpijskim igrama očekujem medalju”
Antonio Franko, prvi hrvatski paratriatlonac koji će nastupiti na Paraolimpijskim igrama, iz Kraljevice je ispraćen s dobrim željama, a u Tokio, ističe, ide po medalju

Paraolimpijske medalje za “malu” Kraljevicu, zahvaljujući velikoj Milki Milinković, nisu nepoznanica, a njenim bi putem mogao i Antonio Franko, prvi hrvatski paratriatlonac koji će nastupiti na Paraolimpijskim igrama.


Dvadeset osmogodišnji Franko, član Triatlon kluba Rival, koji je već ostvario povijesni uspjeh hrvatskog sporta, u Tokio putuje prepun optimizma. Na 16. Paraolimpijskim igrama čeka ga žestoka konkurencija, a 750 metara plivanja, 20 km bicikliranja i 5 km trčanja Antonio mora “odraditi” sa sportskom protezom. 
 

“Spreman sam, mogu nastupiti sutra. Čekaju nas teški uvjeti, ali dobro se osjećam. Imam veliku podršku prijatelja, saveza i Grada, na čemu sam zahvalan. Bit će napeto, ali tempirao sam formu za tu utrku, očekujem svoj najbolji nastup, svoje najbolje izdanje i osvajanje medalje. Sam nastup me ne bi zadovoljio. Želim odraditi svoju najbolju utrku i ako to bude dovoljno za medalju nitko sretniji od mene”, rekao je Franko.

Svog je paraolimpijca u daleki Tokio s dobrim željama danas ispratio Grad Kraljevica, na čelu s gradonačelnikom Daliborom Čandrlićem i predsjednicom Gradskog vijeća Paulom Vučković, koji su i sami bivši sportaši.  


“Među finalistima koji dolaze iz velikih zemalja svrstala se i jedna mala Hrvatska, iz čijeg još manjeg grada- Kraljevice, dolazi jedan veliki sportaš na što mi kao Grad možemo biti ponosni”, poručio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.

Frankova utrka na rasporedu je 28. kolovoza u 6:30, odnosno po našem vremenu 27. kolovoza u 23:30. Spomenimo za kraj kako kraljevički paratriatlonac u Japan putuje 21. kolovoza, a ako ne bude promjena vraća se 30. kolovoza, u večernjim satima.