Kraljevica 12. srpanj 2015.

Jacques razveselio najmlađe

Jacques razveselio najmlađe
U velikom, subotnjem finalu prvog dana kraljevičkog Dječjeg festivala na pozornicu je, na opće oduševljenje najmlađih, izašao Jacques Houdek. 
 
Gledateljima su se na rivi najprije predstavili domaćini, Hrvatsko glazbeno društvo Zvijezda Danica, a potom redom: Dječji vrtić Orepčići, Centar za djecu Oštro, Kulturno umjetničko društvo Šandor Petefi, Ogulinske mažoretkinje, Dječji zbor Zorica, Dječji dom Ivana Brlić Mažuranić iz Lovrana, Dječji zbor Halubajčići, Modi Rabak, Češka Beseda Rijeka te “Riječki dečki”, učenici Centra za autizam.
 
Viktor Čandrlić rasplakao publiku
 
Gledatelji su sve izvođače ispratili pljeskom. No, posebno je emotivan bio nastup slijepog člana HGD Zvijezda Danica, malog Viktora Čandrlića, koji je glasom i duhom oduševio okupljene, ali i rasplakao dobar dio publike. 
 
“Cilj festivala je da djeca pokažu što rade i oko čega se trude cijele godine, kao i integracija djece pod sloganom “kad se male ruke slože, sve se može”. Ne radi se o natjecanju već o predstavljanju talenata, a ujedno i različitosti,” naglasila je inicijatorica projekta Diana Oštarić.
 
Nakon predstavljanja talenata najmlađe je zabavljao klaun, koji je bio uvod u veliko finale, nastup Jacquesa Houdeka. Popularni pjevač prvu je pjesmu izveo zajedno s učenikom Centra za autizam. Uslijedilo je redanje hitova, a Jascques je uz pjevačko pokazao i zavidno zabavljačko umijeće, na zadovoljstvo mališana, ali i njihovih roditelja. 
 
Danas nastavak i Endi Schrotter
 
1. Dječji festival “Dječji dani” nastavlja se danas od 18 sati. Nastupaju: HGD Zvijezda Danica, Valentina Požega, Modi Rabak, Plesni klub Dance Queen, Osječki Zumbići, Lana Šokota i Chikaz. Klince će zabavljati mađioničar i Endi Schrotter.
 
U dva će dana na kraljevičkoj rivi svoje umijeće pokazati oko 400 djece. Oba dana program vodi Laura Malovac.

Organizator festivala je Hrvatsko glazbeno društvo Zvijezda Danica iz Kraljevice.