Kraljevica 28. lipanj 2020.

Jedra 26. puta zašarenila more ispred Kraljevice

Jedra 26. puta zašarenila more ispred Kraljevice

26. izdanje tradicionalne “Kraljevačke regate krstaša” jučer je okupilo 46 jedrilica. Ciljem je i ove godine prvi prošao “Molo longo tuta Trieste”, nastavivši dominaciju na regati. 

More ispred Kraljevice tradicionalno se “zašareni” posljednje subote u lipnju. Tako je, koroni unatoč, bilo i ove godine. U Kraljevici se jučer okupilo 46 posada, a čast da svečano otvori 26. izdanje “Kraljevačke regate krstaša” pripala je gradonačelniku Daliboru Čandrliću. 


Cilj regate prvenstveno je duženje jedriličara i čuvanja pomorske tradicije. No, na moru do izražaja dođe i natjecateljski karakter. Jedrilo se po slabom jugozapadnom vjetru, a ciljem je prvi i ove godine prošao “Molo longo tuta Trieste”, koji je rutu prošao za sat i 19 minuta. Drugo mjesto zauzeo je Follow us Vulkan Nova, a treće Thompson.


Spomenimo i da je “Kraljevačka regata krstaša” u kalendaru natjecanja Hrvatskog jedriličarskog saveza, a boduje se za Kup Kvarnera i Kup Hrvatskog primorja

Organizator regate je Jedriličarski klub Oštro, uz pomoć Grada Kraljevice, Sportske zajednice Grada Kraljevice, Turističke zajednice Grada Kraljevice i Lučke uprave Bakar- Kraljevica- Kostrena. 

Foto: Emil Požar