Kraljevica 20. rujan 2023. Klaudio Vrančić

Jelena Gudac iz Kraljevice 100. proslavila uz veliku feštu

Jelena Gudac iz Kraljevice 100. proslavila uz veliku feštu

Velikom feštom uz brojne uzvanike, klapsku pjesmu i slavljeničku tortu Jelena Gudac, učiteljica iz Kraljevice, proslavila je 100. rođendan.

Veselo je danas bilo u Hotelu Kraljevica, gdje je 100. rođendan proslavila Jelena Gudac. Učiteljici iz Kraljevice na veliku su rođendansku feštu došli brojni Kraljevičani, članovi obitelji, prijatelji te njeni nekadašnji učenici. 


“Najviše su me danas razveselili moji đaci. Svakoga pamtim u klupi, znam točno gdje je sjedio”, poručila nam je gospođa Gudac, koju smo upitali i za tajnu dugovječnosti. “Dobra familija, dobar sin, dobra snaha i dobar muž… i isključivo dalmatinska prehrana”, odgovorila nam je slavljenica.


Jelena je rođena u selu Popovići u općini Konavle, a prvi posao kao učiteljica dobila je u selu Ceranje kraj Benkovca. Učiteljski ju je put potom odveo na Lastovo gdje je pedesetih godina upoznala budućeg supruga Dragu, Kraljevičana koji je tada bio u mornarici. Nakon što su se vratili u Kraljevicu dobila je posao u Triblju. 


“Puno mi je puta pričala kako je na posao brodom putovala u Crikvenicu odakle je pješke išla u Tribalj. No, to je na sreću kratko trajalo. Karijeru je nastavila u Kraljevici gdje je kao učiteljica radila od 1953. sve do 1975. godine”, ispričao nam je njen emotivni sin Davor Gudac.  


Slavlje su pjesmom uveličali članovi Klape Tramuntana, a izostala nije ni velika rođendanska torta, mali znak pažnje kojeg je slavljenici, zajedno s cvijećem, poklonio Grad Kraljevica, na čelu s gradonačelnikom Daliborom Čandrlićem.