Kraljevica 19. svibanj 2022. Izvor: Grad Kraljevica

Jelena Mateševac na čelu kraljevičke Turističke zajednice

Jelena Mateševac na čelu kraljevičke Turističke zajednice
Jelena Mateševac imenovana je novom direktoricom Turističke zajednice Grada Kraljevice

Temeljem novih odredaba Zakona o turističkim zajednicama i promicanju turizma, proveden je Natječaja za izbor direktora Turističke zajednice Grada Kraljevice u ožujku 2022. godine. 
Turističko vijeće turističke zajednice Grada Kraljevice je na temelju prijedloga Povjerenstva za provedbu natječaja 28. travnja 2022. godine, donijelo Odluku o imenovanju Jelene Mateševac novom direktoricom Turističke zajednice Grada Kraljevice. 

“Vjerujemo kako će nova direktorica svojom mladošću, energijom, stručnošću i elanom doprinijeti razvoju turizma na području grada, stvaranju dodatnih turističkih potencijala i vrijednosti. Želimo joj uspješan rad i imat će u tome snažnu podršku Grada. Istovremeno zahvaljujemo se dosadašnjem direktoru Robiju Kruliću na punih 17 godina vođenja Turističke zajednice. Rezultati koje Kraljevica danas postiže na polju turizma nisu došli preko noći i dio su procesa u kojima je svoj nemali obol dala i Turistička zajednica na čelu s dosadašnjim direktorom”, poručuju iz Grada Kraljevice.


Jelena Mateševac

Jelena Mateševac rođena je 1. travnja 1990. godine, u Rijeci. Po struci je magistra ekonomije sa završenim Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te diplomom Ekonomskog fakulteta u Zagrebu na kojem je magistrirala u području poslovne ekonomije- turizam. Već na fakultetu radila je u Turističkom informativnom centru TZG Rijeke, a od 2015. godine u Primorsko- goranskoj županiji u Upravnom odjelu za turizam i kulturu, gdje je stekla višegodišnje iskustvo. Posljednjih 6 mjeseci radila je kao viša stručna suradnica u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka. Radila je na brojnim europskim projektima vezanim uz obnovu i valorizaciju kulturne baštine, s posebnim naglaskom na projekt Kulturno- turistička ruta Putovima Frankopana. Također, radila je u Posjetiteljskom centru Kraljevica- središnjem posjetiteljsko-interpretacijskom centru rute. 2020. godine postaje interpretacijski vodič s certifikatom Udruge Interpret Europe. Sudjelovala je na mnogim specijaliziranim radionicama, edukacijama i tečajevima, vezanih uz područje kulture baštine i turizam. Odlično se snalazi u digitalnom marketingu, napredni je korisnik Office- a, izvrsno se služi engleskim jezikom, njemačkim osnovno te talijanskim i francuskim pasivno. Ima položen državni stručni ispit. Osim interesa vezanih uz područje rada kojim se bavi, veliki je ljubitelj glazbe, filmova, serija, digitalnog marketinga, društvenih mreža, fotografije, jezika, putovanja, kulinarstva i životinja.