Kraljevica 20. lipanj 2015.

"Damacu" 10. Grobnička regata

"Damacu" 10. Grobnička regata
Jubilarnu 10. godinu za redom jedra su obojila Uvalu Črišnjeva. Čitavo desetljeće proletjelo je od prvog izdanja Grobničke regate, koja je ove godine na moru ispred Kraljevice okupila 37 posada.
 
Rutu od Črišnjeve preko Kraljevice, Urinja i Omišlja, natrag do Črišnjeve najbrže je prošao brod Damaco s kormilarom Duškom Nikolićem, a odmah nakon njega na cilj su stigli Follow us- Vulkan nova sa skiperom Ivicom Šćurićem te Paikea za čijim je kormilom bio Robert Žmikić.
 
Na jubilarnoj regati krstaša ove je godine sudjelovalo 37 brodova. Za nešto manji broj posada nego proteklih godina najzaslužnije je prevrtljivo vrijeme. No, regata je i ove godine bila više nego uspješna.
 
2006. godine na Čavlima je skupina entuzijasta osnovala Jedriličarski klub Neverin, a iste se godine rodila i prva Grobnička regata. “Izlet” Grobničana na more pokazao se kao pun pogodak. 
 
“Suradnja Grobničana i Kraljevice je odlična. Kopnena inicijativa u Črišnjevi je jako dobro prihvaćena i sve više se ljudi povezuju kroz sport, to je i odlična prilika za druženje i razmjenu iskustava,” rekla je Nada Turina Đurić, gradonačelnica Kraljevice.
 
Paštekin memorijal 
 
Jedriličarsko natjecanje najpoznatije po imenu Grobnička regata već godinama s ponosom nosi i naziv “Paštekin memorijal”.
 
“Marin Šegota- Pašteka j bil jedan naš drag prijatelj s Kraljevice ki j volel more, živel more. Pomogal nan je va semu kad smo počinjali,” naglasio je Arel Mikuličić iz Jedriličarskog kluba Neverin.
 
Glavni pokrovitelji 10. Grobničke regate su Grad Kraljevica, Općina Čavle te Ugostiteljski obrt Sidro.