Kraljevica 29. lipanj 2019.

Jubilarna Izložba likovnih amatera uvod u Petrovu

Jubilarna Izložba likovnih amatera uvod u Petrovu

10. Izložba likovnih amatera sinoć je otvorena u Domu kulture na Bakarcu. Izložba se tradicionalno otvara uoči Petrove, koju će Bakarčani i njihovi gosti proslaviti večeras uz Grupu Trend. 

Brojni likovni amateri s kraljevičkog područja svoje radove tradicionalno izlažu uoči Petrove na Bakarcu. U proteklom desetljeću gotovo 150 slikara izložilo je čak 584 rada. 


Na ovogodišnjoj jubilarnoj izložbi dvadesetak je amaterskih slikara iz Kraljevice, Šmrike i Bakarca svojim radovima ukrasilo bakarački Dom. 


“Nalazimo se svake godine, ima nas starijih i mlađih, a iako nemamo udrugu niti likovne radionice jako puno postižemo”, naglasio je Milan Bauk, zahvalivši Gradu Kraljevici na pomoći.   


Zamjenica kraljevičkog gradonačelnika Paula Vučković je, ispred Grada, dodijelila priznanja za deset godina aktivnog djelovanja: Milanu Bauku, Tihani Wele, Dorjani Stefani, Marijani Beljan, Smilji Burić i Jadranki Kučan.


Sinoćnje otvorenje izložbe nastupima su uveličali Kulturno umjetničko društvo Lanterna, Kulturno umjetničko društvo Eugen Kumičić te Zoran Papić Pape i Irina Tralć. 


Jubilarna 10. Izložba likovnih amatera, koju zajedničkim snagama organiziraju Mjesni odbor Bakarac i Udruga Čenguti, u Domu kulture na Bakarcu može se razgledati još danas i sutra, od 20:00 do 22:00 sata.


Veselo će na Bakarcu biti i večeras. Proslava Petrove počinje od 20 sati, a za dobru će se atmosferu pobrinuti Grupa Trend.