Kraljevica 16. listopad 2016.

Jubilarni 10. “Heroji Kornata“

Jubilarni 10. “Heroji Kornata“
Tradicionalni jesenski humanitarni turnir u brzinskom spajanju usisnog voda “Heroji Kornata”, posvećen poginulim vatrogascima na Kornatima, koji je ove godine doživio svoje jubilarno 10. izdanje, održan je u kraljevičkom Domu kulture i sporta, u organizaciji DVD-a Kraljevica. 

Na turniru je nastupilo 6 ekipa (4 muške i 2 ženske) iz Primorsko- goranske županije, svaka s po šest članova. 
 
Najbolji “San Marino- Novi Vinodolski” i DVD Sušak

U muškoj konkurenciji najbrži su bili vatrogasci DVD-a “San Marino- Novi Vinodolski”, ispred ekipe domaćina DVD-a Kraljevica, a treći su bili članovi DVD-a Crikvenica, dok su kod vatrogaskinja slavile djevojke iz DVD-a Sušak, ispred ekipe DVD-a Klana. 

U revijalnom dijelu turnira ekipe su se natjecale u potezanju užeta, a najjača je bila kombinirana 12-člana ženska ekipa DVD-a Klana i Sušak, koja je u finalu nadjačala šestoro muških kolega.
 
12 tisuća kuna za Forticu

I ove godine Upravni odbor DVD-a Kraljevica odlučio je sva prikupljena sredstva donirati Centru za rehabilitaciju Fortica u kojem boravi 50-ak štićenika. Sredstva će se iskoristiti za nabavku posebno prilagođenih kreveta za bolesnike što će im olakšati liječenje i boravak. 

Zahvaljujući natjecateljskim ekipama i mnogobrojnim sponzorima prikupljeno je 12 tisuća kuna. U deset godina održavanja turnira ukupno je sakupljeno oko 220 tisuća kuna te su kupljeni razni medicinski uređaji i oprema koja se koristi u liječenju teško oboljele djece, a dio je doniran obiteljima čiji su članovi kao pripadnici vatrogasnih postrojbi stradali obavljajući svoj častan i human posao.

Prijelazni pehar pobjednicima uručila je ravnateljica Centra Vesna Đujić, a ovogodišnjem su turniru, između ostalih, prisustvovali i zamjenik gradonačelnice Alan Crnković te Velibor Topolovec zamjenik predsjednika VZ PGŽ.