Kraljevica 4. ožujak 2022.

Ključevi u rukama obitelji, koje u Šmriki imaju novi dom

Ključevi u rukama obitelji, koje u Šmriki imaju novi dom

Svečanom podjelom ključeva kupcima novoizgrađenih POS- ovih stanova u Šmriki kraju je priveden kapitalni projekt, u sklopu kojeg će najbrže rastuće i drugo po veličini kraljevičko naselje dobiti i modernu trgovinu.

Atraktivna stambeno- poslovna zgrada u Šmriki, vrijedna 7,5 milijuna kuna, danas je dobila prve stanare. Ključeve POS- ovih stanova svečano su im uručili kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić i direktor APN- a Dragan Hristov.


“Kamen temeljac položili smo prije nešto više od godinu dana, a sada smo već ovdje na primopredaji, što na sve zajedno jako raduje. S obzirom na situaciju okolnosti nisu bile jednostavne, ali uspjeli smo, zahvaljujući dobrim izvođačima, projektantima i suradnji s APN- om”, poručio je Čandrlić, istaknuvši kako je Grad osigurao zemljište, infrastrukturu i uložio 1,2 milijuna kuna, a zauzvrat je dobio jedan poslovni prostor u prizemlju.


“Ovo je jedan od boljih projekata na nivou Hrvatske i nama u APN- u je izuzetno drago što smo ga uspjeli realizirati. Moram pohvaliti kraljevičkog gradonačelnika i Gradsku upravu. Oni su zaslužni što se ovo desilo. Suradnjom smo došli do realizacije kvalitetnog projekta”, istaknuo je Hristov.


Novi objekt ima 671 kvadrat i tri etaže. U prizemlju su poslovni prostori u vlasništvu Trgovine Krk i Grada Kraljevice, a na prvom i drugom katu je osam stanova, različitih kvadratura, od garsonijera do dvosobnih stanova. Svi stanovi već imaju nove vlasnike, među kojima je Sanja Cvitković, koja će u Šmriku preseliti iz Kraljevice. 


“Jako sam sretna. Sve je lijepo, novo… Napravljeno s ukusom. Baš onako kako sam si zamislila. Zgrada je moderna, kao i stan i uistinu sam jako sretna”, rekla je gospođa Cvitković.

Šmričane će zasigurno razveseliti i novi moderni market, a u sklopu projekta za stanare su uređena i pripadajuća parkirna mjesta. Spomenuti treba i kako je u neposrednoj blizini nedavno uređeno i igralište za djecu, vrijedno više od 300 tisuća kuna.


Uz sve navedeno Šmrika bi u bližoj budućnosti, pokraj zgrade, trebala dobiti i novi trg. Bit će to novi centar najbrže rastućeg i drugog po veličini kraljevičkog naselja.