Kraljevica 4. prosinac 2022. Klaudio Vrančić

Košarkaši i šahisti u Kraljevici igraju svetom Nikoli u čast

Košarkaši i šahisti u Kraljevici igraju svetom Nikoli u čast
Tradicionalni košarkaški turnir danas se igra u Domu kulture i sporta, a u Dvorcu Frankopan, na turniru “Sv. Nikola”, snage odmjeravaju šahisti 

Šahovski klub Kraljevica, koji ove godine obilježava pola stoljeća djelovanja, danas je u Dvorcu Frankopan okupio šezdesetak šahistica i šahista različitih generacija, na turniru koji nosi ime kraljevičkog zaštitnika- sv. Nikole. 


Seniorski dio turnira okupio je četrdesetak sudionika, među kojima su i mlade šahistice Ema Hajdinić, članica ŠK Kraljevica i sedmerostruka hrvatska prvakinja te Lara Zagorac, članica ŠK Rječina, ujedno i šesterostruka državna prvakinja. A što znaju i mogu u Kraljevici danas pokazuju i mladi Crikveničani, dvostruki ekipni prvaci Hrvatske. 


Na 21. izdanju šahovskog turnira “Sv. Nikola” snage odmjeravaju i druge mlade nade. Naime, uz seniorski održava se i kadetski dio turnira, na kojem se natječe dvadesetak šahistica i šahista iz našeg kraja.


Osim šahista, povodom Dana Grada, a u čast svetom Nikoli, u kraljevičkom Domu kulture i sporta danas igraju i mlade košarkašice i košarkaši. Na tradicionalnom turniru za najmlađe kategorije ove godine nastupaju dječaci i djevojčice 2011. godište i mlađi. 


Na ovogodišnjem turniru natječu se četiri ekipe. Uz mlade Kraljevičanke i Kraljevičane tu su i njihovi vršnjaci iz Kraka i Crikvenice. Spomenimo i kako su uoči početka turnira revijalnu utakmicu odigrali najmlađi članovi i članice Košarkaškog kluba Kraljevica, a igrali su dječaci protiv djevojčica. Inače, u najmlađoj kraljevičkoj grupi trenira čak 60 djece.