Kraljevica 20. lipanj 2022. Klaudio Vrančić

Košarkašica Andrijana Cvitković je ponos Kraljevice

Košarkašica Andrijana Cvitković je ponos Kraljevice
Andrijana Cvitković, hrvatska košarkaška reprezentativka, nakon zahtjevne klupske sezone i reprezentativnih priprema, vratila se u svoju Kraljevicu

Kažu da su sportaši najbolji ambasadori svog kraja, a “mala” se Kraljevica uistinu može ponositi svojim velikim ambasadorima. Među njima je svakako i Andrijana Cvitković, hrvatska košarkaška reprezentativka, koja se nakon zahtjevne klupske sezone i reprezentativnih priprema vratila u svoj grad. Čeka je radni odmor. 

“Naše more mi je najbolji odmor. Imam sreće da sam možda i jedina ženska košarkašica u Hrvatskoj koja ima pristup dvorani i teretani, koje je jako teško dobiti na raspolaganje. Meni se u Kraljevici izlazi u susret, od kluba do Grada. Imam ovdje uvjete koje ima rijetko tko u Hrvatskoj”, istaknula je Cvitković.


Sjajna kraljevička košarkašica prve je lopte kroz obruč dakako bacila u svom gradu. Potom je preselila u tadašnju “Riječanku”. Školovanje i svoj košarkaški put nastavila je u SAD- u. Nakon fakulteta je, u Mađarskoj, odigrala prvu europsku sezonu. Igrala je i u Italiji te Njemačkoj, a danas nastupa u najjačem razredu španjolske košarke. 

Proteklih je gotovo mjesec dana provela na pripremama s reprezentacijom, koja je nastupala na turnirima u Sloveniji i Grčkoj. O kakvoj se igračici radi dovoljno govori podatak da je dobila i kapetansku traku. 


“Imala sam tu čast biti kapetanica. Predivan je osjećaj kad ti izbornik ukaže takvo povjerenje. Nadam se da sam to odradila u najboljem svijetlu. Meni je bilo jako lijepo iskustvo”, rekla je Cvitković

“To što Kraljevica kao jedan mali grad, ima kapetanicu hrvatske košarkaške reprezentacije nije mala stvar. Zaista imamo razloga za ponos”, poručio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.

Čandrlić, koji je i sam bivši košarkaš, prisjetio se svojih košarkaških dana, u kojima mu je tehniko bio Andrijanin nono- pokojni Andrija Černi, također bivši košarkaš.


“Bio nam je tehniko davne 84 godine, kada smo bili kadetski doprvaci Hrvatske. U Zagrebu smo dobili Cibonu i Zadra s Komazecom. U finalu smo igrali protiv tadašnje Jugoplastike i Tonija Kukoča”, prisjetio se Čandrlić.

Andrijana se nakon ljetne stanke vraća ligaškim obavezama u Španjolskoj, a u studenom će ponovno obući reprezentativni dres jer je čeka nastup protiv Bugarske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2023.