Kraljevica 4. srpanj 2023. Klaudio Vrančić

Kraljevica bi u svibnju 2024. trebala imati obnovljen Dom

Kraljevica bi u svibnju 2024. trebala imati obnovljen Dom
Zahvaljujući danas potpisanim ugovorima kreće obnova Doma kulture i sporta u Kraljevici, koja bi trebala biti završena u svibnju 2024. godine

Svečanim potpisivanjem Ugovora o javnoj nabavi radova na rekonstrukciji natkrivene sportske građevine u Gradu Kraljevici započela je realizacija još jednog kapitalnog projekta sufinanciranog EU sredstvima, iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj te iz državnog proračuna RH.


U sklopu projekta izgradit će se nova kotlovnica na pelete, toplinski će se izolirati vanjska ovojnica zgrade, što uključuje zamjenu aluminijske bravarije i izvedbu novih fasadnih slojeva. Zamijenit će se pod dvorane, rekonstruirati sanitarni čvorovi za posjetitelje te svlačionice i sanitarije za sportaše. Planirani rok za izvođenje građevinsko-obrtničkih te elektro i strojarskih radova je 10 mjeseci.

Za radove je zadužena tvrtka Izgradnja. Stručni i obračunski nadzor obavljat će tvrtka S.V.I.N.G.-Projekt, a projektantski nadzor tvrtka In-Viso, dok je koordinator za zaštitu na radu tijekom izvođenja radova tvrtka Aqua Plan. 


Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 1.180.799,98 EUR s PDV-om, od čega je bespovratnih 693.144,87 EUR osigurano u okviru operacije- 7.4.1. Dodatnih 25.000,00 EUR osigurano je iz Programa/projekta ravnomjernog razvitka iz proračuna Primorsko-goranske županije, a preostalih 462.655,11 EUR iz proračuna Grada Kraljevice. 


“Sustigle su nas i zapale stvari koje nitko nije dirao 40, 50 godina. Nedavno smo obnovi atrij kaštela Zrinski, prije toga Dvorac Frankopan, izgradili smo novu lučicu Carovo, obnovili smo Osnovnu školu Kraljevica, obnavljamo pomorsko dobro, urušene rive i plaže, obnovili smo i košarkaško igralište. Gradimo novu lučicu Črišnjeva, a sad rekonstruiramo i Dom. No, to je tek početak priče koja će Kraljevici vratiti njen nekadašnji sjaj. Nitko sretniji od nas u Kraljevici danas”, poručio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, zahvalivši suradnicima.