Kraljevica 7. siječanj 2023. Klaudio Vrančić

Kraljevica će tjednima “plesati” kako sviraju Mesopustari

Kraljevica će tjednima “plesati” kako sviraju Mesopustari
Maškare su preuzele ključ Kraljevice, a time i vlast u gradu, koji će narednih tjedana “plesati” kako sviraju Mesopustari

Na prisilni su "godišnji odmor" Mesopustari Kraljevice danas poslali gradonačelnika Dalibora Čandrlića, koji je maškarama, po užanci, predao gradski ključ, a time i vlast u Kraljevici. 


“Ja sam siguran da ključ predajem u prave ruke. Vi na svojevrstan način već vladate 136 godina i do sada niste ništa zeznuli. Novaca imate, nismo u minusu”, kroz smijeh je Čandrlić poručio Mesopustarima, koji mu nisu ostali dužni: “Mi ćemo hotel napravit i Kaštel finit na vrime”, poručile su sjajno raspoložene maškare.


Primopredaji vlasti prethodio je tradicionalni “maškarani spust” od Banja do kraljevičke rive. Gradom su tako, nakon dugo vremena, na oduševljenje Kraljevičana, ponovno odjekivali prepoznatljivi ritmovi, uz koje će Kraljevica “plesati” narednih tjedana. 


Mesopustari će gradom gospodariti sve do Pepelnice, kada će suditi i presuditi pustu Adamu. Njemu se, po svemu sudeći, loše piše. No, nije sve tako crno. Naime, Adam se svake zime dobro zabavi jer Mesopustari pusta ne vješaju, već s njim obilazi sve fešte.


Tako će biti i večeras kada Mesopustari “gostuju” u Šmriki. Prvi ovogodišnji “Mačkarani tanci va Šmriki” organiziraju Šmričke mačkare, a okupljene će u Društvenom domu zabavljati “Žažara band”.