Kraljevica 13. studeni 2021.

Kraljevica daje stipendije svima koji su zadovoljili kriterije

Kraljevica daje stipendije svima koji su zadovoljili kriterije
Gradonačelnik Čandrlić: “Štedjet ćemo negdje drugdje, nikako ne na vrijednim, pametnim mladim ljudima”

Grad Kraljevica objavio je rezultate Natječaja za dodjelu stipendija učenicima i studentima u školskoj/akademskoj 2021./2022. i Natječaja za dodjelu nagrada učenicima u školskoj 2020./2021.

Dodijelit će se tako 13 nagrada za postignuti uspjeh u osnovnoj ili srednjoj školi te 28 učeničkih i 30 studentska stipendija temeljem općih uvjeta i mjerila uspješnosti te 1 stipendija za studente temeljem socijalnih kriterija.

Stipendije će se i ove školske odnosno akademske godine dodijeliti svim učenicima i studentima čije su prijave zadovoljile tražene kriterije iz natječaja.

“Donio sam Odluku po kojoj će svi studenti i učenici koji su zadovoljili kriterije izvrsnosti, njih 58, dobivati stipendije Grada Kraljevice sljedećih 10 mjeseci, bez obzira na to što je proračun Grada ‘računao’ s do sada uobičajenih 30 stipendija i bez obzira na složenost nejake proračunske aritmetike i algebre, pogotovo u svjetlu zahtjevnosti realizacija brojnih projektnih pothvata. Zajedno s nagradama za uspjeh ova se proračunska stavka analogno tome penje za 127.000 kn i iznosi 272.400 kn. Štedjet ćemo negdje drugdje, nikako ne na vrijednim, pametnim mladim ljudima. Oni su naša budućnost i neka osjete i znaju da su zaslužili, i da Grad prati, poštuje i cijeni njihovu predanost, odgovornost i rad”, poručio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.

Foto: arhiva