Kraljevica 6. listopad 2023. Klaudio Vrančić

Kraljevica postaje sve poželjnija turistička destinacija

Kraljevica postaje sve poželjnija turistička destinacija
Više od 42 i pol tisuće dolazaka i iznad 190 tisuća noćenja u prvih je devet mjeseci ostvareno na području Turističke zajednice grada Kraljevice

Turistička Kraljevica i ove se godine ima čime pohvaliti. Rezultati ostvareni u prvih devet mjeseci su na razini izvrsne protekle godine. Turistička zajednica grada Kraljevice tako bilježi 42.603 dolazaka i 191.362 noćenja.

“Izrazito smo zadovoljni s dosadašnjim turističkim rezultatima koji su na razini planiranih ciljeva. Veliki broj različitih manifestacija tijekom cijele godine upotpunjuju cjelokupnu turističku ponudu te zajedno s elementima kulturne baštine privlače sve veći broj turista u Kraljevicu. Također nam je drago da postoji veliki interes grupa u predsezoni i posezoni koji rado posjećuju i istražuju naše obnovljenu kulturnu baštinu. Brojke i kontinuirani rad dokazuju da se turizam u potpunosti vratio u Kraljevicu te da Kraljevica postaje sve poželjnija turistička destinacija”, ističe Jelena Anđelić, zamjenica direktorice TZG Kraljevice.


Najviše gostiju na kraljevičko je područje stiglo iz Slovenije, Njemačke i Mađarske. Istaknimo i kako je 40 posto dolazaka ostvareno u prenoćištu, 34 posto u kampu dok na privatni smještaj otpada 21 posto. Zabilježen je porast broja privatnih iznajmljivača, koji su ostvarili osjetno više noćenja u odnosu na lani.

Uspješnom ljetu u Kraljevici doprinijelo je i isto takvo “Leto va Kraljevici”. Popularna manifestacija dva je udarna mjeseca "napunila" s čak 30 različitih programa. Mnogi od njih održani su na impresivnoj Ljetnoj pozornici, novoobnovljenom Trgu Zrinski, gdje su između ostalih gostovale glazbene dive Zorica Kondža i Vanna.


“Manifestacija Leto va Kraljevici pretvorila je Kraljevicu u središte kulturnih i zabavnih događaja te je izvrstan odaziv svake pojedinačne manifestacija potvrdio kvalitetu i raznolikost programa kojeg su rado posjećivali i građani i turisti. Organizacija Leta va Kraljevici je ozbiljan posao kojem pristupamo sustavno i kontinuirano s ciljem pozicioniranja i afirmiranja grada na široj kulturnoj mapi, te u tom smislu već danas pripremamo još sadržajnije i bogatije Leto va Kraljevici 2024”, najavljuje Anđelić.