Kraljevica 16. lipanj 2020.

Kraljevica u projektnom naletu, radi se na više lokacija

Kraljevica u projektnom naletu, radi se na više lokacija
Strojevi u Kraljevici rade punom parom. U tijeku su radovi na nekoliko lokacija u gradu, od ulice Podbanj i rta Lipica, preko Dvorca Frankopan do gradskog groblja, a u pripremi su i novi projekti. 

“Nakon razdoblja korone nastavljamo s projektima, samo još snažnije i žešće. Za vrijeme posebnih okolnosti, uvjeta i mjera izazvanih pandemijom koronavirusa nismo stajali i čekali, spavali, već smo, uza sve odrađeno i učinjeno po pitanju borbe protiv Covida- 19, istovremeno radili na pripremi realizacije brojnih projekata na području grada. Zato smo sada u projektnom naletu i praktički u svakom kutu grada bageri rade i ruju. Paralelno pripremamo i novi set dodatnih projekata izrazito bitnih za Grad”, poručuje kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić. 


Nedavno je završena obnova kupališta Oštro, vrijedna gotovo 2 milijuna kuna, a trenutno su u tijeku radovi na nekoliko lokacija u gradu. Između ostaloga u tijeku je druga faza radova u ulici Podbanj, vrijedna 2,2 milijuna kuna.  


Radi se i na proširenju groblja Kraljevica, a projekt je vrijedan 1,4 milijuna kuna. U tijeku su i radovi na rtu Lipica “teški” 700.000 kuna, kao i na uređenju posjetiteljskog centra i centra za interpretaciju u dvorcu Frankopan,vrijedni preko 800.000 kn. Sljedeći tjedan očekuje se zahuktavanje 10 milijuna kuna vrijednih radova na uređenju okoliša dvorca.


Proteklih je dana objavljena javna nabava za izvođenje radova na uređenju atrija dvorca Frankopan u vrijednosti 3,4 milijuna kuna, koliko je osigurano kroz EU fondove. 

“To je nova proširena komponenta Grada Kraljevice u sklopu projekta Putovima Frankopana, komponenta koja će osigurati potpuni sjaj dvorca u njegovoj nutrini i centru turističke rute Putovima Frankopana”, poručuje Čandrlić.


Objavljena je i javna nabava za odabir izvođača radova za POS- ove stanove u Šmriki putem APN- a u sklopu koje će se urediti i trg te sagraditi poslovni prostori. Narednih dana očekuje se i objavljivanje javne nabave za uređenje dječjeg parka pokraj POS- ove zgrade za koju je osigurano europskih 300.000 kuna.


“Danas smo imali operativni sastanak s temom dinamike realizacije projekta uređenja atrija Kaštela Zrinski, projekta u kojem smo prošli treću razinu kontrole i dobili zeleno svjetlo od SAFU- a, te ovih dana očekujem potpisivanje Ugovora za projekt vrijedan 3,4 milijuna kuna od čega je 2,8 nepovratnih sredstava iz EU. No, tu ne stajemo već pogled i ciljeve usmjeravamo prema sutra, a sutra nas očekuje Turkovićeva ulica i parkiralište Carovo, park Carovo, edukativna staza Neriz, uređenje Doma Šmrika, proširenje groblja Šmrika, cesta Mali Dol, nova plaža Oštro, nova cesta Oštro, cesta Podbanj 3, Dom kulture i sporta Kraljevica, rješavanje pitanja vrtića Kraljevica, novog prostora za vatrogasce”, najavljuje Čandrlić.