Kraljevica 28. srpanj 2022. Izvor: PK Dance Queen

Kraljevica ugostila 150 mladih plesača iz čitave Hrvatske

Kraljevica ugostila 150 mladih plesača iz čitave Hrvatske
“Sretni smo i ponosni što je Kraljevica plesno središte Hrvatske već četiri godine”, poručuju iz Dance Queena.

Kraljevica je u srpnju postala pravo plesno središte te je ugostila 150 plesača iz cijele Hrvatske, koji su u turnusima po 5 dana sudjelovali u kampu s vrhunskim plesnim stručnjacima, koreografima i trenerima. 


“Osim intenzivnog rada i novih znanja djeca su imala odličan zabavni sadržaj, tjedno izlet s brodom gdje nas je ugostila konoba Rivica te posjet klaunice Karmelino i iluzionista Andreja, posjet akvariju te sudjelovanje u plesnim igrokazima i lutkarskim predstavama”, ističe Marija Španja iz Plesnog kluba Dance Queen.


Cijeli koncept rada usmjeren je na poboljšanje specifične tehnike plesa i akrobatike pod vodstvom Marije Španje, Dorothee Zubović i Sandre Ložnik Videčak Glad. Plesne stilove (suvremeni ples, hip- hop, latinski plesovi- samba) vodile su Kristina Paunovski, umjetnica i koreografkinja s riječke plesne scene, Mia Velepič plesačica i studentica Plesne akademije u Nizozemskoj i Gabriela Pilić poznata plesačica iz TV Showa Ples sa zvijezdama. Svakodnevno su u animaciji i provođenju plesnih radionica i sportskih treninga bile edukatorica suvremenog plesa Andrea Bolf, trenerica plesa Klaudia Konjević te plesačica i prvostupnica ranog i predškolskog odgoja Eli Pravdica, a volonterski se odazvala i plesačica Petra Velepič, koja je pomagala s najmlađima. 


“Sretni smo i ponosni što je Kraljevica plesno središte Hrvatske već četiri godine. Hvala svima koji nam već godinama svojim uslugama pomažu da naša organizacija bude izvrsna, a najviše konobi Rivica i Konobi Fran Krsto Frankopan koji su zaslužni da prehrana naših plesača bude ukusna i zdrava”, poručuje Španja.


Ove godine u četvrtom terminu kampa pridružili su se i sportaši breakinga. Dok su plesači umjetničkih plesova imali svoje radionice dječaci su uživali u break danceu i akrobatskim treninzima.

“Naša Kraljevica oduševila je sve sudionike kampa iz svih dijelova Hrvatske, a pjesma i ples naš dvorac Frankopan drže veselim, živim i pravim središtem umjetnika i sportaša cijelo ljeto”, zaključuje Španja.