Kraljevica 11. lipanj 2021.

Kraljevica ugostila interpretore KTR Putovima Frankopana

Kraljevica ugostila interpretore KTR Putovima Frankopana
U prostoru nove Multimedijske dvorane u Dvorcu Nova Kraljevica održan je prvi radni sastanak interpretatora i edukativna radionica za predstavnike svih osam Interpretacijskih centara: Čabar, Brod na Kupi, Bribir, Kraljevica, Bakar, Trsat, Krk i Grobnik. 

Cilj susreta bio je prezentirati jedinstveni način rada/interpretacije, ali i definirati potrebe i resurse kako bi se ostvarilo sve što je važno za budućnost Rute. Prisutne je, u ime Primorsko- goranske županije kao nositelja projekta Putovima Frankopana pozdravila pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić. Naglasila je kako je ovo samo jedan od susreta na kojima će se nastojati da Ruta postane poželjno i zanimljivo odredište bogato ljepotama, kulturnom baštinom, gastronomskim delicijama i ljubaznim domaćinima.


Projekt Kulturno- turistička ruta Putovima Frankopana završio je sa svojom provedbom 1. svibnja 2021. godine. Po završetku investicijskoga razdoblja, projekt ulazi u svoju drugu fazu, aktivne suradnje svih dionika na Ruti, a to su interpretatori baštine, budući ambasadori Rute. Potrebno je uspostaviti jasne smjernice buduće suradnje i rada svih interpretacijskih centara, koji predstavljaju ključne točke Rute i od iznimne su važnosti.

Po završetku sastanka svi sudionici preuzeli su tiskane materijale Kulturno- turističke rute Putovima Frankopana koji su pripremljeni u skladu s potrebama za svaku lokaciju zasebno.