Kraljevica 8. travanj 2022. Klaudio Vrančić

Kraljevica ugostila rekordno veliku grupu turista

Kraljevica ugostila rekordno veliku grupu turista

Čak pet autobusa s austrijskim turistima danas su, posredstvom agencije Adria Mare Travel iz Novog Vinodolskog, stigla na izlet u Kraljevicu.

Zahvaljujući atraktivnom Dvorcu Frankopan, koji proživljava novu mladost, Kraljevica je sve veći mamac stranim turistima. Danas je tako, posredstvom agencije Adria Mare Travel iz Novog Vinodolskog, u grad stigla rekordna grupa od gotovo 250 austrijskih turista.


“Uvijek tražimo nove destinacije za naše klijente. Ova grupa Austrijanaca smještena je u Lovranu, jutros su bili na Trsatu, a zatim smo ih, s obzirom na obnovljeni Dvorac Frankopan, doveli u Kraljevicu”, ističe Ana Turina, vlasnica agencije Adria Mare Travel, koja bi ovog proljeća u Kraljevicu trebala dovesti još četiri grupe turista. 

“Grupa koja nam je stigla uoči ovih Uskrsnih blagdana značajan je pomak u razvoju kraljevičkog turizma. Nadamo se da će sličnih grupa biti sve više u nadolazećim mjesecima”, poručio je Robi Kruljić, direktor TZG Kraljevice, koji kako kaže, ne pamti kada je posljednji puta ovako velika skupina turista stigla u grad. 


U Frankopanu su goste dočekali i predstavnici Grada, na čelu s gradonačelnikom Daliborom Čandrlićem, a u suradnji s Konobom Fran Krsto Frankopan Austrijance je dočekalo i zanimljivo kulturno- povijesno gastro događanje, uz Frankopansku straži i članice Lanterne.  

“S obzirom na to da se na nekim frankopanskim dvorcima nekada i proizvodila piva, osmislili smo jednu pivsku feštu s animacijskim programom. U proširenoj frankopanskoj priči spojili smo povijest, kulturu i gastronomiju”, naglasila je Dina Domijan iz agencije Adria Mare Travel. 


Za feštu je zadužena bila Grupa Fortunal, a Austrijanci su nakon okrijepe razgledali Dvorac Frankopan te potom prošetali do kraljevičke crkve svetog Nikole.