Kraljevica 2. ožujak 2022. K.V.

Kraljevica Ukrajincima pruža ruku pomoći

Kraljevica Ukrajincima pruža ruku pomoći
Grad će staviti na raspolaganje svoje kapacitete i logistiku, a sve s ciljem pomoći ljudima koje je zahvatila tragedija rata.

Gradonačelnik grada Kraljevice danas je održao radni sastanak sa Stožerom civilne zaštite Grada Kraljevice, predstavnikom građana iz Ukrajine direktorom Turističke zajednice grada Kraljevice i djelatnicima gradske uprave. 


Riječ je o prvom operativnom sastanku prema kojem Grad Kraljevica preuzima ulogu posrednika, odnosno koordinatora, a sve s ciljem kako bi se uspostavila linija komunikacije i olakšala operativnost u smislu osiguranja pomoći u prihvatu i smještaju obitelji i ljudi iz ratom zahvaćene Ukrajine. 


U tom smislu Grad će staviti na raspolaganje svoje kapacitete i logistiku te će komunicirati prema udrugama, institucijama i široj javnosti informacije i potrebe, a sve s ciljem pomoći ljudima koje je zahvatila tragedija rata.

Ovim putem mole se svi građani dobre volje koji su u želji i mogućnosti pružiti pomoć i smještaj za obitelji iz ratom pogođene Ukrajine da se jave u gradsku upravu na broj telefona 051/282-450 ili na mail: gradska.uprava@kraljevica.hr