Kraljevica 5. kolovoz 2021.

Kraljevičani pamte poginule hrvatske branitelje

Kraljevičani pamte poginule hrvatske branitelje
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u Kraljevici su obilježeni polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima

Kraljevičani su se jutros okupili ispred Doma kulture i sporta, gdje su, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima, prigodno obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja


Vijence su položili predstavnici Grada Kraljevice na čelu s gradonačelnikom Daliborom Čandrlićem te predstavnici kraljevičkog UDVDR- a, koje je predvodio predsjednik Robert Cifrek. 

“Kao i svake godine i danas smo se okupili da bi se prisjetili poginulih hrvatskih branitelja, kako s područja Kraljevice, tako i svih ostalih koji su dali svoje živote za slobodu Hrvatske i da im na taj način iskažemo poštovanje i zahvalnost”, rekao je Čandrlić, čestitavši braniteljima njihov dan, kao i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.


“Na ovaj dan smo oslobodili našu domovinu od okupatora, dan kada smo bili kao jedan. U isto smo vrijeme bili sretni i tužni zbog gubitka života naših branitelja, ali ovo je dan kojeg pamtimo s ponosom”, istaknuo je Cifrek.

Među okupljenima se našao i Đani Tomičić, prvi predsjednik kraljevičkog UDVDR- a, koji je stigao iz dalekog švedskog Stockholma. Svih zajedno u je molitvi predvodio kraljevički župnik vlč. Petar Filipović, koji je potom u crkvi sv. Nikle služio svetu misu za poginule hrvatske branitelje.