Kraljevica 6. prosinac 2023. Klaudio Vrančić

Kraljevičani pjevali, recitirali i nazdravljali sv. Nikoli u čast

Kraljevičani pjevali, recitirali i nazdravljali sv. Nikoli u čast
U prekrasnom ambijentu Trga Zrinski, po isto takvom vremenu, brojni Kraljevičani, mali i veliki, obilježili Dan Grada i blagdan svog nebeskog zaštitnika svetog Nikole

Prekrasan je ovih dana Trg Zrinski u Kraljevici. Novouređeni trg Kraljevičani su još neki dan ukrasili blagdanskim dekoracijama, a danas i “napunili” smijehom i veseljem. Naime, brojni su se građani jutros okupili u srcu Kraljevice, u čast svetog Nikole, nebeskog zaštitnika Kraljevice. 


Najdražem svecu najmlađi, osnovnoškolci i vrtićarci, “posvetili” su prodajnu izložbu svojih božićnih radova. Na njihovim se šarenim štandovima našlo uistinu svega, a najviše je dakako bilo prigodnih božićnih ukrasa. 


Grad Kraljevica i Turistička zajednica za svoje su male i velike građane organizirali tradicionalnu marendu. Kraljevičanima je posluženo gotovo 400 porcija bakalara i srdelica, a mališani su se zasladiti mogli krafnicama. Tom su prilikom podijeljeni i novi kraljevički kalendari za 2024. godinu.


Spomenimo i kako su danas, u sklopu proslave ovogodišnje Mikuljne, svečano položeni vijenci te kako će se u popodnevnim satima, u crkvi svetog Nikole, održati svečana sveta misa s procesijom.