Kraljevica 12. ožujak 2024. Izvor: Grad Kraljevica

Kraljevici 83 tisuće eura za ulaganja u kulturnu baštinu

Kraljevici 83 tisuće eura za ulaganja u kulturnu baštinu
Gradu Kraljevici odobrena sredstva za ulaganja u kulturnu baštinu u iznosu od 83.000,00 eura

Grad Kraljevica je krajem 2023. prijavio projekte sanacije krovišta i stubišta Starog grada Zrinskih i projekt izrade izvedbenog projekta za mali atrij Starog grada Zrinskih na javni poziv Ministarstva kulture i medija za predlaganje javnih potreba u kulturi RH za programe zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara u 2024. godini. 


Ministarstvo kulture i medija odobrilo je sredstva za sva tri prijavljena projekta u ukupnom iznosu od 83.000,00 Eura. 

Uskoro slijedi potpisivanje Ugovora o korištenju dodijeljenih sredstava, postupci nabave i sama provedba aktivnosti. Planirana provedba je do kraja studenog 2024. godine.


Nakon izrađene Konzervatorsko- restauratorske studije koja je također bila predmet financiranja Ministarstva kulture i medija i uređenja Trga Zrinskih odnosno “Kraljevičke ljetne pozornice” kroz projekt “Povežimo se baštinom”, zahvaljujući kvalitetno pripremljenim projektnim prijedlozima i odobrenim sredstvima od strane Ministarstva kulture i medija, Grad Kraljevica nastavlja ulaganje u dvorac Zrinskih s crkvom Sv. Nikole. 

“Cilj projekata je sanacija, uređenje i priprema projektne dokumentacije za buduće aktivnosti i u konačnici održivo upravljanje dragocjenom kulturnom baštinom na ponos svih stanovnika i korisnika u gradu Kraljevici”, poručuju iz Grada.