Kraljevica 18. kolovoz 2018.

Kraljevička fešta uz Marka Škugora i dagnje na buzaru

Kraljevička fešta uz Marka Škugora i dagnje na buzaru
Sjajni Marko Škugor, uz pomoć Tria Cukar i Caffe sinoć je zabavljao Kraljevičane i njihove goste okupljene na prepunoj rivi. Koncertu je prethodilo natjecanje u kuhanju kotlića, a najbolje dagnje na buzaru skuhali su Bakarčani.

Sjajna atmosfera vladala je jučer na kraljevičkoj rivi gdje su u večernjim satima snage, u kuhanju kotlića, odmjerile ekipe s područja Grada Kraljevice te gosti iz Jadranova. Sudjelovalo je šezdesetak kuhara, raspoređenih u dvanaest ekipa, a kuhalo se “dagnje na buzaru”.
 
Bakarčanima “pehar”

Peteročlani stručni žiri na čelu s kraljevičkim gradonačelnikom Daliborom Čandrlićem na kraju je čekao težak posao jer trebalo je izabrati najbolji kotlić. Treće mjesto osvojio je spoj iskustva i mladosti, ekipa Turističke zajednice Grada Kraljevice i Dječjeg vrtića Orepčići. Na korak to slavlja ostali su drugoplasirani gosti iz Jadranova, dok je najbolje dagnje na buzaru skuhao Mjesni odbor Bakarac. “Pehar”, u obliku kotlića, dodijelio im je kraljevički gradonačelnik.

Da prepuna kraljevička riva ne ostane gladna pobrinuli su se organizatori, koji su pripremili šezdesetak kilograma dagnji na buzaru koje su podijeljene posjetiteljima.
 
Dagnje za posjetitelje

A da kuhanje kotlića ne prođe u tišini pobrinuo se “Trio Cukar i Caffe”, ujedno i predgrupa zvijezdi večeri- Marku Škugoru, koji je sjajnim vokalnim sposobnostima razgalio srca Kraljevičana i njihovih gostiju, okupljenih na prepunoj rivi, gdje se feštalo do dugo u noć.

Gastro- glazbena poslastica na kraljevičkoj rivi održana je u sklopu tradicionalne manifestacije “Leto va Kraljevici", koja traje sve do prvog dana rujna.