Kraljevica 12. srpanj 2023. Klaudio Vrančić

Kraljevička Lanterna ugostila prijatelje iz Detroita i Rijeke

Kraljevička Lanterna ugostila prijatelje iz Detroita i Rijeke
"Dao bi sto Amerika” Lanterne su jučer zapjevale gostima iz američkog Detroita, koji su se u Kraljevici jako dobro zabavili

KUD Lanterna sinoć je, na prekrasnom Trgu Zrinski, u samom srcu Kraljevice, sinoć ugostio prijatelje iz Detroita i Rijeke. Na koncertu simboličnog naziva- “Dao bi sto Amerika” uz domaćine su nastupili KUD "Zametski koren" iz Rijeke i KUD "Nova Nada" iz SAD-a, koji je na proputovanju kroz Hrvatsku.


“Oni su Hrvati iz Detroita, koji njeguju hrvatsku kulturu, folklor i jezik. Jako smo sretni da su nam, nakon godinu dana dogovaranja, konačno došli u Kraljevicu”, poručila je Verica Filić, predsjednica KUD-a Lanterna.

"Za nas je ovo kao san. Hrvatska je najbolje mjesto na svijetu"

“Hrvatsku promoviramo po SAD-u i sretni smo zbog toga. Na ovom putovanju nastupili smo u Zadru, Markuševcu, na Čakovačkim vezovima, jučer smo bili u Bribiru, a danas smo eto u Kraljevici. Za nas je ovo kao san. Neki naši članovi prvi su puta u Hrvatskoj i jako su iznenađeni ljepotom zemlje i ljubaznošću ljudi. Hrvatska je najbolje mjesto na svijetu”, rekao nam je Steve Talan, voditelj KUD-a "Nova Nada”.


Goste je na samom početku pozdravio kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, zaželjevši im dobrodošlicu, a događanje su prisustvom uveličali kostimirani “Veseli oldtimeri” te Bakarska gospoda.

Inače, “Zametski koren” kraljevičkoj se publici predstavio svirkom, "Nova Nada” je pjevala svirala, i plesala, a raspjevana je “Lanterna” gostima, koji su se u Kraljevici jako dobro zabavljali, pjesmom između ostalog poručila- “Dao bi sto Amerika…”


Koncert “Dao bi sto Amerika” održan je u sklopu “Kraljevačkog kulturnog leta”, podmanifestacije koja se tradicionalno održava u sklopu “Leta va Kraljevici”.