Kraljevica 15. lipanj 2021.

Kraljevička učiteljica i učenica stvorile vrijednu slikovnicu

Kraljevička učiteljica i učenica stvorile vrijednu slikovnicu

Učiteljica Sunčica Vučković napisala je tekst, a učenica 5. b razreda Nevena Zorić ilustrirala novu kraljevičku slikovnicu “Moja škola”, čija je urednica Milanka Gudac

Zanimljiva suradnja kraljevičke učiteljice i učenice rezultirala je prekrasnom slikovnicom “Moja škola”, koja je predstavljena danas u dvorani PraktikUm. Zabavan i poučan tekst o kraljevičkoj školi i djevojčici Lu potpisuje učiteljica Sunčica Vučković, dok je slikovnicu predivnim ilustracijama ukrasila Nevena Zorić, učenica 5. b razreda. 


“Krenula sam istraživati i oduševila se. To oduševljenje i tu radost željela sam prenijeti svima, da saznaju koliko je naša škola bogata te da je među prvim pučkim školama u Primorju. Došla sam tako na ideju o slikovnici”, rekla je Vučković. “Željela bih da upoznate i zavolite školu jer škola će vam otvoriti mnoga vrata i pomoći vam da ostvarite svoje snove”, poručila je učenicima. 


“Učiteljici je trebao netko tko će ilustrirati slikovnicu. Izabrala je mene jer je vidjela da imam talenta, da to volim raditi i da to radim s užitkom. Radile smo dok je bio lockdown. Učiteljica mi je slala dijelove tekstova, prema kojima sam ja smišljala slike i nije mi bilo teško”, rekla je mlada Nevena, zahvalivši učiteljici na povjerenju. 


Okupljene su pozdravili i ravnatelj Osnovne škole Kraljevica Davor Juriša te urednica i lektorica Milanka Gudac, koja je naglasila kako su učiteljica i učenica stvorile prekrasnu slikovnicu kojom se škola može pohvaliti, čuvati je za buduće generacije i pokloniti onima koji o školi ne znaju dovoljno.