Kraljevica 22. studeni 2017.

Kraljevičke plesačice u Novom Sadu “iskovale” 22 zlata 

Kraljevičke plesačice u Novom Sadu “iskovale” 22 zlata 
Kraljevički Plesni klub “Dance Queen” iz Novog Sada, gdje je održano međunarodno natjecanje, se na Kvarner vratio kao najuspješniji hrvatski plesni klub. “Plesne kraljice” su u Srbiji “iskovale” čak 22 zlata, ali i brojna druga odličja.
 
Od 15. do 20. studenog u Novom Sadu se održavalo međunarodno natjecanje na kojem je sudjelovalo više od 3500 plesača iz 11 zemalja. Na natjecanju su sudili inozemni suci čija je zadaća bila ocijeniti preko 630 plesnih koreografija. Završetak natjecanja okrunila je tradicionalna “Gala večer”, na kojoj je sudjelovalo 20 koreografija s najvećim brojem bodova.
 
Plesni klub “Dance Queen” na natjecanje je otišao s čak 61 koreografijom i 110 plesača zbog čega je dobio titulu kluba s najvećim brojem plesača i koreografija. Uspjesi kluba nisu vidljivi samo u radu s djecom, već i u izuzetno visokim bodovima koje su koreografije ostvarile na ovom natjecanju. Spomenuti svakako treba i pohvale sudaca na račun kvalitete kako samih koreografija, tako i plesača.  
 
“Naš klub je u velikoj konkurenciji osvojio 22 zlata, 12 srebra i 13 bronci, a s ostatkom koreografija zauzeo 4 četvrta, 4 peta, 3 šesta, 1 osmo, 1 deveto i 1 dvanaesto mjesto. Ovakvi rezultati, u disciplinama u kojima je bilo i preko deset koreografija koje su se natjecale, izniman su uspjeh za naš klub i našu djecu koja vrijedno treniraju da na najbolji mogući način predstave svoj grad i državu. Sudac Sascha Josh dodijelio je dvije specijalne nagrade za koreografije “Architects of mind” i “Dream” te nas je pozvao na plesno europsko natjecanje što će se održati u Austriji”, rekla je Marija Španja iz PK “Dance Queen”.
 
Na natjecanju se natjecalo 250 solista, od najmlađeg uzrasta pa sve do seniora. Kraljevička solistica Ira Đerić Hasanac osvojila je glavnu nagradu od 150 eura za najbolji solo umjetničkih disciplina s koreografijom “Dream” i tako nas učinila bogatijima za još jednu veliku nagradu u prestižnoj konkurenciji. Svoj nastup izvela je u dvorani s preko 5000 gledaoca na “Gala večeri”.
 
Šećer na kraju su bile koreografije “Santas toy factory”, “Good mornig”, “Newsis- sises of the day” i “Legend of lamp”, koje su se plasirale na “Gala večer” kao koreografije s najvećim brojem bodova. U 20 najboljih točaka natjecanja “Dance Queen” je uspio nastupiti s čak 4. Kraljevičanke su se kući vratile s 1500 eura i posebnim peharom za 3. mjesto na Gala večeri.
 
“Sreća je neopisiva. Uspjeh je nevjerojatan, iako još nismo svjesni što je ovaj mali klub iz Kraljevice ostvario. Najveći ponos su naša malena djeca od kojih većina i dalje pohađa osnovnu školu, a neki i vrtić. Čestitke i svim drugim klubovima, posebice onima iz Rijeke. Za svih smo navijali i čestitamo svima na rezultatima”, zaključila je Španja.