Kraljevica 27. studeni 2019.

Kraljevički “Dance Queen” niže uspjehe i nagrade

Kraljevički “Dance Queen” niže uspjehe i nagrade

Plesni klub “Dance Queen” iz Kraljevice u studenom je sudjelovao na natjecanjima u Malinskoj i njemačkoj Riesi, odakle su se talentirane plesačice i plesači vratili bogatiji za brojna odličja.

Kraljevički plesni klub “Dance Queen” predstavio se s velikim brojem novih koreografija na ovogodišnjem IDC- u (Island Dance Competitionu) u Malinskoj početkom studenog.

Na natjecanju su sudjelovali brojni plesni klubovi iz Rijeke i okolice, ali i svih krajeva Hrvatske te susjednih zemalja. “Dance Queen” je osvojio veliki broj medalja, a mnoge koreografije plasirale su se u “Gala večer”, na kojoj su osvojile gotove sve posebne nagrade sudaca i organizatora. 

Natjecali su se u plesnim disciplinama show, jazz, moderan, musical, balet i akro te osvojili dvadeset i četiri prva mjesta te dvanaest drugih i devet trećih mjesta. U poseban dio večeri, na kojem su se predstavile najbolje koreografije cijelog natjecanja, plasiralo se jedanaest koreografija plesnog kluba “Dance Queena”. 

Danon Vrlić i Mia Velepič osvojili su drugo mjesto u kategoriji najboljih parova natjecanja i novčanu nagradu od 100 eura, a Mia Velepič nagradu za najbolju solo točku natjecanja te novčanu nagradu od 200 eura. Ira Đerić Hasanac i Mia Velepič prepoznate su kao najbolji talenti natjecanja zbog čega im je poklonjen “Turn bord” kao simbolična nagrada. Za najbolju koreografiju natjecanja odabrana je produkcijska točka “Welcome to Notre Dame” i nagrađena je iznosom od 500 eura.


Na svjetskom prvenstvu u Show plesovima (IDO World Show Dance Competition), koje se održalo od 18. do 23. studenog u Riesi u Njemačkoj, plesni klub “Dance Queen” predstavio se s dvadeset koreografija koje su na državnom prvenstvu istoimenog saveza ostvarile prolaz. Na natjecanju su se predstavile europske i svjetske reprezentacije koje su pokušale izboriti naslove svjetskih doprvaka i prvaka. 

U kategoriji ženskih dječjih solistica najbolji plasman ostvarila je Katia Milić s osvojenim šesnaestim mjestom. Iza nje bile su Ira Đerić Hasanac s osvojenim 22.mjestom te Klara Šimić s osvojenim 26. mjestom. Karlu Depeder dijelilo je samo jedno mjesto do prolaza u sljedeći krug natjecanja s osvojenim 18. mjestom u kategoriji ženskih juniorskih solistica. Mia Škarić u istoj je kategoriji plasirana na 38. mjesto. Najbolji rezultat natjecanja ostvario je Tim Štimac prolaskom u finale i osvojenim 6. mjestom u muškim juniorskim solima. 

Treba spomenuti i uspjeh seniorskog solista Danona Vrlića koji je u polufinalu natjecanja osvojio 13. mjesto. Marija Mučaj ostvarila je 33. mjesto u seniorskim ženskim solima. U ženskim dječjim parovima Klara Šimić i Ira Đerić Hasanac završile su na 13. mjestu, a u ženskim seniorskim parovima Marija Mučaj i Anja Baršić na 21. mjestu. U miješanim muško ženskim juniorskim parovima Tim Štimac i Mia Škarić završili su na 28. mjestu.

Valja spomenuti i plasmane grupnih koreografija od kojih su “Godesses of the arts” osvojile 15. mjesto, “Fiesta” 24. mjesto, “Friendship” 19. mjesto i “Counting sheeps” 31. mjesto. Seniorska formacija plasirala se na visoko 9. mjesto, dječja na 18. mjesto, a juniorska na 20. mjesto. Produkcijska točka “Welcome to Notre Dame” osvojila je hvalevrijedno 4. mjesto.

Plesni klub “Dance Queen” nastavlja s intenzivnim pripremama za svjetsko prvenstvo u modernim i jazz plesovima (IDO World Modern and jazz competition) koje će se održati početkom prosinca ove godine u Poljskoj. Na tom natjecanju predstavljat će ih solistice Katia Milić, Ira Đerić Hasanac i Mia Velepič s modernim solima te Klara Šimić i Mia Velepič s jazz solima.