Kraljevica 8. veljača 2022. Klaudio Vrančić

Kraljevički Dom kulture i sporta blizu dugo čekane obnove

Kraljevički Dom kulture i sporta blizu dugo čekane obnove
Projekt energetske obnove Doma kulture i sporta u Kraljevici, vrijedan više od 9 milijuna kuna, našao se na inicijalnoj rang listi projekata koje će resorno ministarstvo financirati u sklopu Programa za ruralni razvoj.

Čekanje se čini se bliži kraju. Dom kulture i sporta u Kraljevici, koji je izgrađen sada već davne 1980. godine uskoro bi mogao dočekati toliko željenu obnovu. 


Naime, jedan od kapitalnih projekata Grada Kraljevice- Energetska obnova doma kulture i sporta na inicijalnoj je rang listi, od čak 250 prijavljenih, među 23 projekta koja će resorno ministarstvo financirati u sklopu Programa za ruralni razvoj.

“U tijeku je provjera dokumentacije. No, sukladno inicijalnoj rang listi očekujemo da neće biti problema te da ćemo ići u realizaciju projekta na koji se čeka 42 godine”, poručuje kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.


U sklopu projekta trebala bi se obnoviti fasada i stolarija, a projekt obuhvaća i grijanje dvorane, rekonstrukciju svlačionica i sanitarnih čvorova te obnovu parketa u dvorani, kao i sportske opreme.

Projekt energetske obnove kraljevičkog Doma vrijedan je nešto iznad 9 milijuna kuna, od čega su prihvatljivi troškovi 80 posto, odnosno nešto više od 6 milijuna kuna, dok bi razliku trebao pokriti Grad Kraljevica.