Kraljevica 11. studeni 2023. K.Vrančić

Kraljevički mališani proveli jedan dan s Katarinom Zrinski

Kraljevički mališani proveli jedan dan s Katarinom Zrinski
“Jedan dan s Katarinom Zrinski”, zabavno i poučno događanje, u Kraljevici je danas okupilo i oduševilo brojne mališane. Najmlađe je, u jedinstvenom ambijentu drevnog Dvorca Frankopan, dočekao uistinu zanimljiv program.

U poslijepodnevnim je satima, u Multimedijskoj dvorani, pod budnim okom Sofije Apostolovski iz Udruge za promicanje kreativnosti Merlin iz Pule, održana edukativno-kreativna radionica šivanja srednjovjekovne odjeće. 


Program je nastavljen premijerom lutkarske predstave “Svojeglavi štapić”, nastaloj po istoimenoj slikovnici Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana za koju je tekst napisao Velid Đekić. Dramatizaciju i režiju predstave potpisuje David Petrović, uz kojeg u predstavi glumi i Petra Šarac. 

“Predstava je edukativna, zabavna i šaljiva. Govori o dječaku i djevojčici koji ne znaju mjeru pa su se zaigrali štapićem, kojeg su našli na najvišoj polici. Bacali su čarolije i stvorili kaštel. Nisu ga znali kako maknuti pa on i danas stoji ovdje”, ispričao nam je Petrović. 


Uoči početka predstave zamjenica direktorice TZG Kraljevice Jelena Anđelić pozdravila je okupljene mališane i njihove roditelje, zahvalivši svima koji su pomogli hvalevrijedan projekt posvećen Ani Katarini Zrinski.  

A “Jedan dan s Katarinom Zrinski” Turistička zajednica grada Kraljevice organizirala je uz podršku Primorsko-goranske županije, Kulturno turističke rute Putovima Frankopana i Grada Kraljevice.