Kraljevica 8. prosinac 2019.

Kraljevičko natjecanje u kuhanju gulaša u čast sv. Mikuli

 Kraljevičko natjecanje u kuhanju gulaša u čast sv. Mikuli
Prvi “Kotlić Sv. Mikule” u kraljevičkom Kaštelu Zrinski danas je okupio pedesetak sudionika koji su, raspoređeni u devet ekipa, snage odmjerili u kuhanju gulaša. 

Opojni mirisi iz devet su se kotlića danas širili Kaštelom Zrinski, gdje se okupilo devet ekipa s kraljevičkog područja. 


Snage su u kuhanju kotlića odmjerili: TZG Kraljevica, Kaltenberg Adria, “Dumboka”, “Kokoše”, UDVDR Grada Kraljevice, Mjesni odbor Kraljevica, Mesopustari, Klapa Porto Re i KUD Lanterna. 

Organizatori su za pedesetak sudionika pripremili junetinu i svinjetinu te kapulu, a o najboljem kraljevičkom gulašu odlučivalo je kulinarsko umijeće te dakako pokojni tajni sastojak. 
 


Najbolji gulaš skuhali su Mesopustari, koji su dobili i prijelazni pehar. Drugo mjesto dobile su članice Klape Porto Re, a treće ekipa “Kokoše”. Turistička zajednica Grada Kraljevice osvojila je četvrto mjesto.

Prvo izdanje “Kotlića Sv. Mikule”, u sklopu "Mikuljne va Kraljevici", organizirao je Mjesni odbor Kraljevica, uz pomoć Grada Kraljevice i Turističke zajednice Grada Kraljevice.