Kraljevica 2. lipanj 2015.

Kraljice na europskom tronu

Kraljice na europskom tronu
Plesni klub „Dance Queen“ u Kraljevicu se, s europskog natjecanja, vratio s čak 18 osvojenih pehara, od čega po 7 zlata i srebra te 4 bronce.
 
Plesačice plesnog kluba “Dance Queen“ iz Kraljevice i okolice sudjelovale su na Europskom prvenstvu, u kategorijama show dance i musical, koje se održavalo krajem svibnja u austrijskom Villachu. 
 
“Plesne kraljice” iz Kraljevice natjecale su se s 23 kvalificirane koreografije, a osim pune dojmova, u grad su se vratile i pune trofeja, točnije s njih 18.
 
“Sa 7 koreografija postali smo ponosni nositelji titule europskih prvakinja, a uz to osvojili smo 7 srebra i 4 bronce. Put do postolja bio je dug. Morale smo proći 3 kruga, pretkvalifikacije, polufinale i finale te u svakom krugu dostići zadani broj bodova kvalitetnom plesnom tehnikom, koreografijom, akrobatskim elementima te kostimima i scenografijom. Na natjecanju smo bile jedine Hrvatice, a iz našeg kluba se natjecalo 40-ero djece, od 5 do 14 godina, u konkurenciji  plesača amatera te 8 plesačica od 15 do 27 godina u konkurenciji profesionalaca, koje su se ponosno vratile kući sa svojim peharima i naravno velikim iskustvom iza sebe. Bilo je stvarno predivno, puno plesača, lijepog druženja i predivnih koreografija. Jako smo ponosni na sve plesače jer su svojim nevjerojatnim trudom dokazali da mogu i hoće te da su veliki talenti i plesne nade, koje će svojim daljnjim radom osvojiti još puno pehara i medalja. Svakako voljeli bi zahvaliti svima koji su nam pomogli da prisustvujemo Europskom natjecanju, a to su prije svega roditelji, koji podržavaju svoju djecu, potiču ih na rad te da svoje slobodno vrijeme provode u sportu i umjetnosti te podržavaju nas kao klub. Uz to svojim talentima nam pomažu u izradi kostima i scenografija. Veliko hvala i Gradu Kraljevici na financijskoj pomoći i što podržavaju rad naših dječaka i djevojčica,” rekle su voditeljice i trenerice Sandra Ložnik Videčak i Marija Videčak.
 
No, to nisu jedini klupski uspjesi ove godine. Naime, mlađi su članovi na državnom prvenstvu osvojili brončane medalje i time se kvalificirali u A kategoriju međunarodnog natjecanja, kao najmlađi natjecatelji u grupi. Također, na istom je natjecanju 11 plesačica, od 5 do 9 godina, osvojilo zlatne medalje, što je još jedna potvrda kvalitetnog rada s mlađim uzrastima. 

Foto: Dance Queen