Kraljevica 4. kolovoz 2021.

Krčki most zasjao poginulim hrvatskim braniteljima u čast

Krčki most zasjao poginulim hrvatskim braniteljima u čast
222 baklje večeras su, petu godinu u nizu, obasjale Krčki most u čast isto toliko poginulih hrvatskih branitelja s područja naše županije.

Točno u 21 sat večeras je “zasjao” Krčki most. Obasjale su ga 222 baklje u rukama navijača Rijeke s Krka, Cresa, Malog Lošinja i Kirije. Simbolično po jedna u spomen na svakog poginulog hrvatskog branitelja s područja Primorsko- goranske županije. 


Podsjetimo navijači su Krčki most premijerno “zapalili” u godini koja je velikim slovima zapisana u povijesti riječkog prvoligaša. Naime, 2017. Rijeka je osvojila naslov prvaka, a iste godine na Krku je osnovan Plavo bijeli otok”. Udruga je inicirala prvu bakljadu na mostu, koja je organizirana uz pomoć “Vavik vjerne Kirije” i KN Armada.


Ove godine, uoči Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, Armada 222 baklje, večeras u 21:30, pali na riječkom Molo Longu, dok su bakljadu na mostu, zajedničkim snagama organizirale udruge “Plavo bijeli otok” i “Vavik vjerna Kirija”. A kako je izgledala večerašnja bakljada na Krčkom mostu pogledajte u našem videu...