Kraljevica 13. svibanj 2024. K.V.

Kreativci te ljubitelji povijest i prirode uživali u Kraljevici

 Kreativci te ljubitelji povijest i prirode uživali u Kraljevici
Noć tvrđava u Frankopanu privukla je kreativce i zaljubljenike u povijest, a dan kasnije šetači na dvije i četiri noge prošetali su "Stazama naših nona”

Protekle sunčane subote Turistička zajednica grada Kraljevice je, u suradnji s Dog Unit-om, održala prvi Bark & Hike Kraljevica. Sudionici koji su se okupili ispred prekrasnog Dvorca Nova Kraljevica, poznatijeg kao Frankopan, krenuli su ”Stazama naših nona”. Šetače na dvije i četiri noge vodio je licencirani vodič i član udruge Dog Unit, a šetalo se deset kilometara dugom kružnom stazom. Svi koji su propustili atraktivnu šetnju drugu će priliku dobiti krajem ljeta, jer je nova šetnja za pse i vlasnike najavljena za rujan. 


Dan ranije “Noć tvrđava”  je protekla u lijepom druženju u Dvorcu, gdje je dvadesetak sudionika uživalo na kreativnoj radionici. Pod vodstvom Vlatke Janjić, u Multimedijskoj dvorani, izrađivali su unikatne rukotvorine, ukrase i broševe. Okupljeni su imali prilike i degustirati nove craft pive Konobe Fran Krsto Frankopan. Uz to je održana i zanimljiva vođena tura Dvorcem i postavima centara koja je posjetitelje upoznala sa Zrinskim i Frankopanima te Kulturno-turističkom rutom Putovima Frankopana.