Kraljevica 28. travanj 2020.

Kreće 2. faza izgradnje kraljevičke ulice Podbanj

Kreće 2. faza izgradnje kraljevičke ulice Podbanj

Potpisom ugovora, vrijednog više od dva milijuna kuna, između Grada Kraljevice i tvrtke Dinocop iz Omišlja počinje 2. faza izgradnje kraljevičke ulice Podbanj.

Potpisan je Ugovor za radove na rekonstrukciji Ulice Podbanj (2. faza) između Grada Kraljevice i tvrtke Dinocop iz Omišlja. 

Rekonstrukcijom ceste na dvjestotinjak metar dugoj dionici proširit će se kolnik i dograditi obostrani nogostup, izgraditi oborinska kanalizacija, izmjestiti postojeće instalacije i izgraditi DTK- kanalizacija.


“Potpis ovog ugovora nastavak je zacrtanog, trasiranog i zahtjevnog puta na koji smo prije tri godine krenuli i ritma koji smo si nametnuli, kojeg učinkovito i uspješno pratimo. Posebno me raduje što smo nakon nedavno izgrađene dionice Podbanj 1, sada u prilici nastaviti s obnovom cestovne, vodovodne i kanalizacijske infrastrukture u nastavku spomenute, izgrađene dionice. Izgradnjom cestovne dionice Podbanj 2 riješit ćemo pitanje koje građane na tom području tišti već godinama i stvoriti normalnije, ugodnije uvjete za život, istovremeno podižući standard života naših sugrađana. Na tom, vrlo lijepom području Kraljevice imamo niz kuća i stanara, od kojih se nerijetki bave i turizmom, pa me dodatno raduje činjenica po kojoj će ova investicija otvoriti dodatne potencijale i na tom polju. Tu nije kraj, već idejno i projektno oblikujemo i nastavak, odnosno dionicu Podbanj 3, koja nam je sljedeća na tom prostoru u planu i na redu, a kojom će se otvoriti dodatni potencijali gradnje, stanovanja i turizma, sve u skladu s prostorom na potpuno harmoničan i neinvazivan način”, poručio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.

Ukupna vrijednost investicije je 2.119.721,85 kuna, a udio Grada Kraljevice iznosi 1.080.283,79 kuna. rok za izvođenje radova je 120 kalendarskih dana.


Paralelno s navedenim radovima radit će se i na izgradnji ogranka vodovoda u dužini 410 metara te sanitarne kanalizacije u dužini 130 metara, čija je vrijednost 1.038.721,85 kuna.

“Inače, na području Grada u tijeku je i niz drugih projekata, od kojih su trenutačno u fokusu obnova kupališta Oštro, obnova plaže Lipica, proširenje groblja Kraljevica, projekt “Putovima Frankopana“, odnosno uređenje okoliša dvorca, centra za posjetitelje, interpretacijskog centra, projekt uređenja Trga Zrinski kroz projekt Povežimo se baštinom, projekt uređenja ribarske staze u Nerizu, a u tijeku je i završna komunikacija s APN- om oko raspisivanja javne nabave za odabir izvođača radova na izgradnji POS- ove zgrade u Šmriki”, zaključuje Čandrlić.