Kraljevica 16. veljača 2023. Klaudio Vrančić

Kreće proširenje groblja u Šmriki 'teško' više od 200.000 €

Kreće proširenje groblja u Šmriki 'teško' više od 200.000 €
Šmričko groblje će dobiti 57 novih grobnih mjesta, u četiri polja, a radovi obuhvaćaju i izgradnju potpornih i ogradnih zidova te pješačkih staza, kao i uređenje zelenih površina

U Gradskoj vijećnici Grada Kraljevice danas su potpisani ugovori o izvođenju radova na proširenju mjesnog groblja Šmrika. Kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić ugovore je, ispred Grada Kraljevice, potpisao s izvođačima- tvrtkom Pograd d.o.o. iz Čabra, kao i tvrtkom S.V.I.N.G.- Projekt d.o.o. iz Rijeke, koja će biti zadužena za nadzor. 


“Ovo je treći zahvat na grobljima na području Grada. Nakon uređenja groblja u Kraljevici i radova na Križišću sada kreće i proširenje groblja u Šmriki, koje je nužno zbog trenutno ograničenih kapaciteta. Očekujemo i novi priliv stanovništva na području Šmrike tako da su u smislu komunalnog standarda i potreba neophodna i grobna mjesta”, istaknuo je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, naglasivši kako je Grad Kraljevica u svojevrsnoj projektnoj ‘ofenzivi’ s brojnim projektima koji su u realizaciji. 


“Slične poslove smo već radili, tako da imamo sve reference da i ovaj projekt možemo odraditi. Možemo samo obećati da ćemo posao napraviti u svim zadanim rokovima i u skladu s uputama nadzornih tijela”, poručio je Željko Erent, ispred tvrtke Pograd.

Direktor S.V.I.N.G.- Projekta Sven Ćulum naglasio je kako se nada da će sve proći bez poteškoća koje se kod ovakvih projekata mogu desiti, ali i kako vjeruje da problema ne bi trebalo biti.


Šmričko groblje tako će dobiti 57 novih grobnih mjesta, raspoređenih u četiri polja, a radovi obuhvaćaju i izgradnju potpornih i ogradnih zidova te pješačkih staza, kao i uređenje zelenih površina. Radovi kreću narednih dana, a rok za izvođenje radova je osam mjeseci. Projekt vrijedan 204.167,93 eura s PDV-om financirat će se proračunskim sredstvima Grada Kraljevice.